Šta se sve prati od vesti tokom toplih oktobarskih dana?

by Iva

Vesti u svakoj zemlji objavljuju se različitim medijskim kanalima do ciljnih grupa građana, kao i čitave javnosti, pružajući uvid u ključne događaje koji ih se mogu ticati i biti od značajnog interesovanja. Neke informacije su jednostavno osnov za planiranje, organizaciju i donošenje odluka ljudi, uređuju njihovo ponašanje i odnose se na mere, pravilnike, zakone, odredbe i ograničenja.

Sa druge strane, određene vesti imaju čisto informativni karakter i omogaćavaju ljudima da saznaju šta je novo u zemlji, regionu i širom sveta, dok određeni sadržaji bude interesovanja sa aspekta obogaćivanja slobodnog vremena i ličnih potreba. U svakom slučaju, tokom nestandardno toplog oktobra, prate se brojna dešavanja na polju ekonomije, društva, politike, sveta, sporta, kulture i drugih kategorija objava.

Rat između Izraela i Palestine – vesti koje su svet ostavile u šoku

Vesti koje si sigurno iznenadile ogroman deo populacije, odnose se na sukobe između Izraela i Palestine, a iz minuta i minut uživo aktuelnosti prenose novosti.rs. U prethodnih nekoliko dana, dešavale su se brojne teške okolnosti u ovom ratu, koje se odnose na brojne žrtve, urušavanje objekata i brojne ratne posledice u kratkom roku. 

Lansiranje raketa tokom noći od strane Izraela, pogađanje 200 ciljeva i vojne operacije u Pojasu Gaze, snažan otpor Palestine i nepostojanje mogućnosti za pregovore, ispisuju vesti koje se prate sa knedlom u grlu. Sve veći broj žrtava, vandredne sednice diplomatija Evropske Unije i čitavog sveta, ropstva vojnika, ali i građana, ostavljaju stravične posledice na ratnoj teritoriji, a takve vesti se čitaju sa nevericom.

Događaji i aktuelnosti koje se tiču direktno građana

Svakog meseca, pa tako i tokom oktobra, objavljuju se različiti sadržaji koji obuhvataju programe podrške građanima, njihovim idejama, poduhvatima i podstiču veći obim poslovnih aktivnosti i odluka. Tako, tokom oktobra meseca objavljeni su konkursi za fizička lica u oblasti zamene stolarije, ugradnje kotlova za grejanje i toplotnih pumpi, postavljanje solarnih panela, rekonstrukciju fasade i krovne izolacije. 

Pored toga, aktivan je i poziv od Nacionalne službe za zapošljavanje pod nazivom „Moja prva plata“, kojim se obuhvata 10.000 mladih. U toku je i popis poljoprivrede koji je započet 1. oktobra i traje nešto malo duže od 2 meseca.

Dešavanja u sferi omiljenih sportova, sportista i njihovih odluka

Sigurno je da nijedan mesec ne prođe, a da se ne pokrenu vesti u oblasti sporta, što je sjajno, s obzirom da postoji značajan broj obožavaoca svake od disciplina. U prestonici je otvoreno Svetsko prvenstvo u futsalu za uzrast srednjoškolaca, i trajaće 8 dana – sve do 17. oktobra, prenosi novosti.rs, koje će ispratiti sva aktuelna dešavanja. 

Rukometaš Marko Milosavljević postigao je neverovatnih 12 golova u Španiji, igrajući na prvenstvu za Ademar Leon. Takođe, aktuelne vesti iz sveta sporta jesu i da je bivši fudbaler Čelzija i reprezentativac Belgije – Eden Azar završio profesionalnu karijeru, dok se očekuje povratak na teren našeg čuvenog učesnika Mundobasketa Boriše Simanića nakon oporavka od operacije otklanjanja bubrega, što je i on objavio.

Čitav spektar vesti prati se od strane građana svih uzrasnih kategorija, obuhvatajući najrazličitije kategorije objava od strane medijskih kuća. Mnogo je načina da se aktivno prate sva dešavanja bez čekanja i odlaganja, a internet sadržaji su definitivno prioritetan spektar mogućnosti da se uvek bude u toku.

Related Articles

Leave a Comment