3 saveta za izbor najbolje tuš kabine

by admin
kupatilo sa velikom tus kabinom

Kupatilo treba da predstavlja oazu mira i relaksacije u Vašoj kući, a tuširanje svakodnevni ugođaj nakon napornog radnog dana. Tuš kabina je jedan od najvažnijih elemenata kupatilskog nameštaja i bitna stvar kod opremanja kupatila. Pored lavaboa, tuš kabina je kupatilski nameštaj koji se najviše koristi svakodnevno. Takođe, tuš kabina zauzima najveći prostor u kupatilu i veoma je važno da bude adekvatna u odnosu na dimenzije prostorije. Ako se tu napravi greška Vaše kupatilo će izgledati manje i loše organizovano. Ne želite da kupatilo izgleda prenatrpano i haotično. U redovima koji slede čekaju Vas 3 saveta koja morate poslušati ako želite da odaberete najbolju tuš kabinu za svoj dom.

Premerite kupatilo pre kupovine

Da biste kupili tuš kabinu koja će najbolje odgovarati Vašem prostoru, potrebno je da prvo uzmete metar u ruke i premerite kupatilo. Sledeće što morate je da nacrtate prostoriju i skicirate na njoj sve elemetne koje ste planirali da stavite u kupatilo. Nemojte zaboraviti staklo za tuš kabine mora biti izrađeno od najkvalitetnijeg stakla, da bi dugo trajalo i bilo lako za održavanje. Kada se uzmu mere u obzir Vi dobijate tuš kabinu prema Vašim potrebama i u skladu sa prostorijom.

Ne očajavajte ako imate malo kupatilo

Danas na tržištu postoji velika ponuda i niz praktičnih rešenja koja su lepa i prihvatljiva, a odnose se na mala kupatila. Postoje tuš kabine koje imaju moderne priključke i koje su izrađene od kvalitetnih materijala bez obzira na veličinu, odnosno površinu koju će zauzeti u Vašem kupatilu. Malo kupatilo je mnogo lakše opremiti i dekorisati da odiše šarmom nego veliki prostor. Za malo kupatilo je preporuka da se tuš kabina stavi u ugao prostorije u obliku kvadrata ili polukruga. Uzmite klizna polukružna ili kvadratna vrata koja će učiniti Vaš prostor većim, nećete udarati u obližnje predmete i stvarati haos u kupatilu. Ako postavite iste pločice i na zid i na pod Vašeg kupatila, tuš kabina će doći vizualno veća i doprineće još lepšem izgledu kupatila.

Stavite svoje potrebe na prvo mesto

Pre kupovine kupatilskog nameštaja dobro razmislite o svojim potrebama, ili na papir napišite koje su to potrebe Vaših članova porodice. Koje su Vaše životne potrebe i svakodnevna dinamika? Da li u porodici imate starijih članova kojima se mora obezbediti nesmetan ulazak u deo za kupanje i sprečiti potencijalne padove? Za starije članove porodice treba izabrati najsigurniju varijantu koja će im obezbediti neometan pristup. Ili pak, možda imate malu decu kojima je potreban što širi otvor, odnosno što veća klizna vrata na tuš kabini, da bi nesmetano mogli samostalno da uđu? Takođe, ako uzmete veća klizna vrata lakše ćete prići i kupati decu i staviti kadicu za bebu. Nesmetani ulazak je prioritet prilikom izbora modela tuš kabine.  

Bilo koji savet da prihvatite iz teksta bitno je da razmislite pre kupovine i Vaše želje prilagodite prostoru koji imate. Danas na tržištu postoji veliki izbor rešenja za razne varijante prostora i sigurno ćete pronaći ono što odgovara merama Vašeg kupatila. Srećno opremanje doma!

Related Articles

Leave a Comment