Donosimo vam tri razloga zbog kojih je danas dostava hrane postala apsolutni trend

by Iva

Bilo da živite u nekom od većih gradova naše zemlje ili u nekom od manjih po broju stanovnika ili površini vrlo je verovatno da u vašem mestu postoji dostava hrane kao usluga koju pružaju dugo godina neki od restorana brze hrane. U poslednjih nekoliko godina uočava se rastući trend dostave hrane i to možemo videti po tome što se registruju firme koje se bave samo dostavom hrane, ali ne i proizvodnjom.

Oni se bore za svoje mesto na tržištu, te teže tome da svoju uslugu učine najboljom mogućom kako bi ih izdvojila od drugih. U tom smislu oni rade na unapređenju načina poručivanja, praćenja porudžbine, načina plaćanja, načina dostave različitim prevoznim sredstvima, teritorijalnom pokrivenošću ali i izborom restorana i mesta sa kojih hrana može biti isporučena. 

Razvoj tehnologije, mobilnih telefona I računara

Ovo je sigurno osnova i polazna tačka svih promena koje prate savremeno društvo. Razvoj tehnologije mnogo je doprineo da se način života savremenog čoveka promeni, sa potrebnom da se prilagodimo svim promenama koje uz to idu. S obzirom da je već pomenuto da je konkurencija na tržištu firmi koje se bave samo dostavom hrane velika, one pronalaze različite načine kako bi prisvojile korisnike. Lakoća korišćenja aplikacije za potrebe dostava hrane važna je svim korisnicima, a uz to još ako nude popust uz kod ili prvu kupovinu već su na pola puta da postanu verni dostavljač hrane korisnika. Tehnologija i razvoj aplikacija danas nam omogućava da pratimo put naše hrane, od naručivanja do dostave, od restorana i pripreme, do kretanja samog dostavljača. Aplikacija koja se zadužena za dostavu hrane iz različitih restorana omogućava nam i da vidimo jelo koje želimo da poručimo, da pročitamo sastojke i da transparentno vidimo cenu. Takođe, ove aplikacije nude i opcije ukoliko jelo koje želite da naručite tog dana na nekoj od akcija, a još jedna prednost je i to što obračunavaju očekivano vreme za dostavu.

Pandemija – kućna izolacija I fizička distanca

Neki dostupni podaci i statistike govore da je za vreme trajanja pandemije izazvane virusom kovid 19, koja sada već traje dve pune godine, čak utrostručena popularnost aplikacija za dostavu hrane širom sveta. Ovo prati i podatak da je sve više firmi koje se u tu svrhu osniva, odnosno sa ciljem da im dostava hrane bude dominantna oblast rada.  Beskontaktna dostava hrane omogućena je naručivanjem putem aplikacija i online plaćanja karticama, a dostavljač hranu može ostaviti ispred vaših vrata i samo vas o tome obavestiti, a vi da preuzmete hranu kada se dostavljač udalji. 

Brz način života I potreba za kompletnim obrokom

Više ne moramo da brinemo ako želimo da imamo kompletan obrok, ali nismo stigli da ga spremimo pre odlaska na posao. Dostava hrane nudi mogućnost poručivanja iz različitih restorana i različitih kuhinja, glavnih jela, čorbi i supica, različitih dodatka, salata , ali i slatkiša. Uz par klikova ili jedan poziv, a za prihvatljiv vremenski period na traženoj adresi pojaviće se topao obrok. Sve više zaposlenih odlučuje se za ovo varijentu ishrane na poslu. Ovo je takođe važno i za one koji vode računa o ishrani, kako o razmaku između obroka tako i o njihom izbalansiranom unosu hranljivih materija jer danas postoje restorani iz kojih je mogući naručiti i takvu hranu. 

Dostava hrane je apsolutni trend svuda u svetu, pa tako i u našoj zemlji, a korisnici ove usluge za sada imaju pozitivna iskustva i komentare koji idu u korist tome da im olakšava svakodnevno funkcionisanje i štedi dragoceno vreme. 

Related Articles

Leave a Comment