Nova varijanta podova pogodna za sve enterijere

by Iva

Uređenje enterijera, posebno kada je reč o novom stanu, pored velikog zadovoljstva i radosti koju sa sobom nosi prilagođavanje prostora prema ličnim estetskim preferencijama, sa sobom donosi veoma teške odluke. 

Zapravo, ne može se reći da postoje lake odluke na ovom polju ali neke od njih dozvoljavalju da se kasnije promene, u smislu izbora nameštaja, dominatne boje prostora i sl. Neke druge odluke sa sobom nose dodatnu težinu jer odmah na početku se zna da se sigurno neće menjati duži vremenski period. 

Možda izbor poda nije prva odluka koja se donosi prilikom osmišljavanja prostora ali je svakako prva odluka koja se postavlja prilikom pristupanja realizaciji zamisli. Među popurlanijim izborima za postavljanje u enterijeri su LVT podovi, odnosno luksuzni vinil podovi.

Zašto je LVT pod zauzeo mesto najpopularnije vrste poda?

Luksuzni vinil podovi su vrsta podloga od vinila koji su napravljeni od više različitih slojeva što doprinosi trajnost. Pruža mogućnost značajno jednostavnijeg sečenja i oblikovanja od nekih drugih vrsta obloga što pruža dodatni spektar mogućnosti kombinovanja više dezena ili samo jednostavno, lakše prilagođavanje prostoru i ukusu. Pritom, ako bi došlo do potrebe za zamenom određenog dela podloge, to se može jednostavno i povoljno i uraditi. Ovim značajno olakšavaju odonošenje odluke o izboru poda jer pruža mogućnost lake zamene potpune promene izgleda prostora što može biti veoma značajno osobama koje ne žele da se vežu za određen izgeld enterijera.  

Jedna od velikih prednosti ove vrste podova je njihov dizajn

U ponudi su razni motivi kao što su imitacije različitih vrsta drveta, kamena, pločica, puzzle, jednobojni ili u kombinaciji više boja. U kategoriji vinil podova se izdvaja kao najkvalitetnija vrsta, pri tom po pristupačnim cenama pružaju izgled podnih obloga koje pripadaju višem cenovnom rangu. 

Pored jednostavne ugradnje ovi pododvi pružaju visok stepen udobnosti. Održava akustičnost i pruža termoizolaciju tako da će bez obzira o kojim vremenskim uslovima je reč, pod nogama ostajati prijatan osećaj. 

Popularnost zaslužuje i zbog drugih odlika. Na primer, LVT podovi su jaki i izdržljivi. Njihov zaštitni sloj koji je postavljen na gornjoj strani služi za zaštitu od oštećenja, ogrebotina i fleka. Zbog njega je i veoma lako čišćenje i održavanje. 

Spomenuta je jednostavnost ugradnje, ali šta to znači? Iako je moguće izvršiti i samostalno uz kratke instrukcije, preporuka je da se angažuje stručno lice. Postvaljanje se može izvršiti jednom od tri tehnike: klik sistem, lepljenje i lose-lay. Preporuka za prostore u kojima je velika prohodnost je da se izabre metod lepljenja. Posledično pri manjoj prohodnosti prostora može se izabrati i klik sistem gde se postavljanje vrši bez lepljenja. Poslednja tehnika je nešto noviji princip koji ne koristi ni klik sistem ni lepak pa je postavljanje i uklanjanje moguće veoma brzo i lako. S obzirom da se ne koristi lepak ne dolazi do oštećenja postojeće obloge a cela postavka se može uraditi  za samo par sati. Ova tehnika je veoma zahvalna u iznajmljenim prostorima, bilo ugostiteljskim objektima, prodajnim ili drugim tipovima poslovnih prostora jer se u svakom trenutku može izvršiti promena prema potrebama.

Bez obzira na izbor tehnike instalacije, odmah po završetku postavljanja, LVT pododvi su spremni za upotrebu.

Izvor: Floor Experts

Related Articles

Leave a Comment