Kako unaprediti stambeni prostor?

by Iva

Stanovi su u glavnom malih površina, male kuhinje, kupatila i soba. Pa ipak, ako se povede računa o uređenju sve to može biti dovoljno za višečlanu porodicu i neće biti skučen niti prenatrpan.

Da bi uslovi stanovanja bili dobri, privatnost je prva karika, a nju ćete obezbediti čak i uz najjeftinije roletne, na to treba dodati neke od zavesa sa sistemima i transformacija će biti odlična. Jeftinija ulaganja u enterijer mogu da budu i bojenje stolarije i zidova, ali će osvežiti prostor i doneti željeni preobražaj.

Enterijer stana je unutrašnji prostor stambene jedinice koji može biti više ili manje funkcionalan i estetski lep. Ne treba vam dizajner, pročitajte sve savete u nastavku teksta.

Kako pronaći najjeftinije roletne za stan?

Postavljanje roletni na prozore je jedno od većih ulaganja, ali može doneti ogromna poboljšanja i unaprediti enterijer u stanu. Mudrim odabirom firme sa dugogodišnjim iskustvom mogu se pronaći i najjeftinije roletne na tržištu.

Pre svega treba znati da se pri odabiru ne sme ugroziti kvalitet. Roletne dosta otežavaju konstrukciju prozora, moraju biti izdržljive, otporne, a lake pa se najčešće kupuju skuplji modeli od aluminijuma.

Da bi se dobile najjeftinije roletne treba birati cene sa popustom, cene koje uključuju uzimanje mera i ugradnju i cene koje uključuju i garanciju na proizvod! Ovako će roletne doneti dugoročne uštede i zahtevati manje ulaganja kasnije.

Sa stanovišta uređenja prostora to znači da nema veze da li je stan na osunčanom delu tokom dana, da li su napolju niske temperature, a stolarija loša. Kada se roletne spuste dobija se gotovo potpuna temperaturna blokada pa će i stanovanje biti prihvatljivije.

Promena boja u stanu

Promena boje zidova i boje stolarije je kozmetička promena, ali će svakako doprineti uređenju i prijatnijem stanovanju.

Predlog je da se kod manjih prostora koriste svetlije boje pa tako, sobna vrata treba da budu bela, a zidovi u što svetlijim nijansama. Mogu se kombinovati i tapete koje će se staviti samo na jedan zid i tako dati kontrast za što lepši enterijer u stanu.

Enterijer stana i zavese

Zavese su nekada imale mnogo veću funkciju izolacije i obezbeđenje privatnosti nego što je to danas. Današnje zavese donose neke druge prednosti poput pametnog regulisanja prodora svetla i smanjenje unutrašnje temperature.

Kada je u pitanju enterijer stana i njegovo unapređenje, klasične modele treba zameniti za zavese sa mehanizmom ( rolo zavese ili zebra zavese) koje ne samo da su lepe, već i ne zauzimaju puno prostora, ne peru se klasično, ne skidaju, a odlično regulišu prodor svetla.

Zebra zavese imaju duplo platno sa poprečnim prugama čijim se preklapanjem propušta više ili manje svetla. Rolo zavese imaju jednostruko platno gušćeg ili tanjeg platna pa tako se bira koliko će svetla prodirati u prostor.

Na kupcima je da odluče o najboljoj varijanti, a svaka će učiniti da enterijer stana deluje prostranije, elegantnije i mnogo dekorativnije.

Ovakvim promenama se na najjeftiniji način efektno menjaju uslovi života u stanu. Promene će biti i estetske, ali će doneti i komfornije stanovanje. Uz sve ovo, reč je i o najpovoljnijim načinima uređenja prostora sa kojim se mogu dobiti velika poboljšanja.

Related Articles

Leave a Comment