Sobna vrata po meri za sve vrste stambenih i poslovnih objekata

by Iva

Svaka kuća, stan ili poslovni prostor poseduje istovetni element, koji je postao nezaobilazna stavka bez koje se ne može. Reč je o sobnim ili unutrašnjim vratima, koja su, pored ulaznih vrata, odavno na vodećem zasluženom mestu u enterijeru.

Sobna vrata mogu biti različita prema izboru materijala od kog se izrađuju, po boji, obliku, dizajnu i drugim osobinama, ali je svim sobnim vratima funkcija ista: 

  • osnovna namena vrata je da razdvaja prostorije, pa se postavljaju u kupatilu, kuhinji, po spavaćim sobama, trpezariji, dnevnom boravku, hodniku, kao i po kancelarijama
  • sobna vrata su namenjena da omoguće privatnost, ali i zaštitu
  • sadrže izvesnu zvučnu i toplotnu izolaciju
  • velikim izborom modela, materijala i boja, sobna vrata ulepšavaju svaki enterijer

Koje karakteristike utiču na formiranje cene sobnih vrata?

Prilikom renoviranja stana ili kancelarija, ukoliko je neophodno, moraju se zameniti i unutrašnja vrata. Veliki izbor sobnih vrata pruža i veliku dostupnost i mogućnost da birate onaj model koji se uklapa u vaš budžet. 

Sobna vrata cena formiraju se prema materijalu od kojih se izrađuju, ali i prema dimenzijama, kao i obliku. 

Od materijala, za izradu sobnih vrata u prostorijama vašeg doma, najčešće se koriste drvo, iverica ili medijapan. Na kancelarijama, zastupljenije su modernije varijante vrata izrađene od pvc ili aluminijuma različitog dizajna i boja, na koje se postavljaju zanimljive kvake. 

Koji će se materijal izabrati, najviše zavisi od želje kupca i njihovih afiniteta i kupovnih mogućnosti. Tako će jednima biti prioitet dobra izolacija, dok će drugi više pažnje obraćati na privatnost ili estetiku. 

Vrata se uglavnom kupuju i ugrađuju po meri. Kompanije koje se bave izradom, uglavnom i ugrađuju vrata. Pre bilo kakve kupovine, konsultacije o izboru modela i uzimanje dimenzija su neophodne. Na sajtovima pogledajte kakvih sve sobnih vrata ima i šta bi se uklopilo u vaš enterijer, da li ćete postavljati jednokrilna ili dvokrilna, sa staklima ili bez, a merenje prepustite stručnim licima. 

Koji su najprodavaniji modeli sobnih vrata?

Izbor modela sobnih vrata zaista je raznovrstan i predstavlja svojevrstan proizvod mogućnosti, želja, ali i veličini i nameni prostorija. Najviše u upotrebi su sobna jednokrilna puna vrata, koja su izrađena od drveta ili medijapana, a postavljaju se po spavaćim sobama i kupatilima. Dvokrilnim izborom modela unutrašnjih vrata mogu da se pohvale osobe koje imaju zaista veliki prostor i ulaz iz hodnika u dnevni boravak, pa obično takva vrata ukrašavaju i stakleni delovi različitih dimenzija i šara. 

Boja vrata opet zavisi od ličnih afiniteta, uglavnom se biraju oni modeli u boji drveta ili bela, jer su neutralnija i lakše se uklapaju u svaki ambijent. Koju ćete boju izabrati, zavisi od veličine prostorije, boje zidova i rasporeda nameštaja u njoj. Dodavanjem lepih i interesantnih kvaka, sobna vrata mogu učiniti da vaš životni prostor zablista. Vrata harmonika su oduvek bila u upotrebi, a sada se njihov dizajn toliko usavršio, da predstavljaju čistu umetnost. Iako je njihova funkcija da sačuvaju prostor u prostorijama manjih dimenzija, veliku namenu su dobila i u poslovnim prostorima, jer deluju inovativno, moderno i luksuzno. 

Related Articles

Leave a Comment