Najbolji pokloni za useljenje

by admin

Jedna od većih životnih prekretnica jeste samostalni život, odvojen od roditelja. Mladi se sve opreznije odlučuju  za takav korak, zato im treba pružiti potporu i vetar u leđa. Kada se to konačno desi, red je da se to nekako proslavi uz blizak krug rodbine i prijatelja. Odnosno svih koji su prethodnih meseci strpljivo slušali o cenama kvadrata, krečenju i planovima za kuhinju. 

Nemojte da dozvolite da vam ova kupovina bude opterećenje. Pokloni za useljenje su po pravilu ili smešni, ili praktični. A možda i oboje. Kao i kod svakog pokona, najbolje je odabrati što ličniji predmet, tako da razmislite o tome šta vaši prijatelji vole, šta im je potrebno ili šta je ono što se uklapa u enterijer njihovog novog doma. 

Vino – flaša, otvarač, čaše

Kada se mladi useljavaju u prvi stan, obično kupe najneophodnije stvari, ono što im treba za svakodnevi život, dok one sitnice koje čine ugođaj dođu vremenom. Ali zašto čekati da sve ‘legne na svoje’, kad imaju vas za prijatelja? Priuštite im dobru flašu vina uz elegantne vinske čaše.

Slike za zid

posterrizzam Multiply slika za zid
posterrizam.com

Stan bez slika, je stan bez pečata. Slike na zidu oplemenjuju prostor i daju mu posebnu čar. Mogu biti velike tako da zauzmu centralni deo prostora, ili nekoliko manjih precizno poredjanih čineći jednu celinu. Sve su popularnije apstraktne slike na platnu, ali i kombinacija savremene i renesanse umetnosti – primere takvih radova možete pogledati ovde. U modu se vraćaju i posteri, gde akcenat treba da bude upravo na pažljivo odabranom ramu. Uvek možete i izraditi lični dizajn u obliku postera, koji će dodatni jedan topli prijateljski pečat poklonu. 

Saksijsko cveće

fikus u pozadini
pexels.com

Kada je saksijsko cveće u pitanju, tu nema greške. Biljke čine prostor svežijim i toplijim, a i cveća nikad dosta. Za ovakvu priliku, Bambus je najčešća opcija jer je simbol dobrog zdravlja i dugovečnosti. Pored njega, dobar izbor je i Fikus. Kao jedna od feng shui biljaka, smatra se vodičem dobre energije, simbolom sreće, bogatstva i blagostanja. Svi znamo i da sa Orhidejama nećete pogrešiti, ali svakako prvo razmislite koju poruku želite da pošaljete i u skladu sa tim birajte cveće. 

Tekstil kao takav

Kada govorimo o poklonima, za bilo koju priliku, uvek želimo da to bude nešto veliko, kreativno i senzacionalno. Ali nekad se prosto treba držati osnove. Kada uđemo u kuhinju, na sve strane videćemo krpe, čiste i one malo manje, one za glancanje slavskih čaša pa sve do onih na dohvat ruke kad se mafini vade iz rerne. Uvek su nam tu, ali kad smo ih poslednji put kupili? Odakle nam? Baš tako, ne sećamo se. One toliko dugo traju, da imamo osećaj da su oduvek tu – ali ne, nekada ih nam je neko kupio, tj poklonio. Pored kuhinjskih krpa, dobro dođu i stolnjaci, peškiri, i posteljina. Danas postoji veliki broj domaćih proizvođača koji izrađuju personalizovan tesktil – sa imenima i inicijalima, ili nekim drugim zanimljivim vezom.

Mali kućni aparti

Budimo realni, sve im treba. I secko, i toster, i mikser, pa čak i dobra digitalna vaga. Bilo šta od svega ovoga će im dobro služiti u godinama koje dolaze, i veruje, biće vam veoma zahvalni. Sve ono što će bar malo da im olakša svakodnevicu, dobar je izbor. Zato ne zaboravite i na pegle i daske za peglanje, sušilicu za veš i slične drangulije, na koje nekad potpuno zaboravimo da su sastavni deo naše života.

Related Articles

Leave a Comment