Oprema za kozmetičke salone potrebna za savršeno poslovanje

by Iva

Ukoliko umete da odvratite ljude iz svoje okoline da prekinu sa „ručnim radom“ na licu, tj. samostalnim istiskanjem bubuljica, već ih usmeravate da to povere profesionalnom kozmetičaru, onda ste verovatno već nekada razmišljali da to i postanete. A ako to već jeste, onda je dobra budućnost pred vama.

Kozmetički saloni danas veoma dobro rade, ali naravno, kada pružaju profesionalnu i kvalitetnu uslugu. Prvi uslov za dobro poslovanje jesu veštine, profesionalnost i znanje samih zaposlenih. Tom kriterijumu nema konkurencije. A nakon toga dolazi oprema za kozmetičke salone uparena sa celokupnim enterijerom. Kakva je to oprema i na koji način je važno odabrati, a da vam pomogne u postizanju uspeha?


Kvalitet iznad cene

Promatrajući mogućnosti, sigurno ćete naići na mnogo ponuda kroz koje se prodaje polovna oprema za kozmetičke salone koja se tu našla ili zbog menjanja ili zbog zatvaranja salona. S druge strane, jeftinije opcije će imati i kod kupovina na „crnom“ tržištu i od neproverenih proizvođača. I jedno i drugo, nažalost, umeju da dovedu do fijaska.
Oprema za kozmetičke salone, kada govorimo o potrebnoj aparaturi, predstavlja 50% uspeha u dostizanju rezultata koje klijenti žele.

Drugu polovinu čini znanje samog kozmetičara. A sve to objedinjuje se onda kasnije kvalitetnom i profesionalnom kozmetikom. Zato je važno da se oprema za kozmetičke salone kupuje od proverenih brendova, brendova koji su najpre okrenuti profesionalnoj izradi aparature, koji garantuju kvalitet i daju duže rokove za moguće kvarenje i njihove popravke ili zamene uređaja. U tom smislu, kvalitet uvek stavite na prvom mestu, iznad cene i iznad svega.

Nameštaj za kozmetičke salone

Oprema za kozmetičke salone podrazumeva i sav nameštaj koji se u salonu nalazi. Ovde je veoma važno pitanje estetike. Salon koji se bavi negom i lepotom mora da odiše čistoćom, mora da bude svetao, ali da vas to ne prevagne ka sterilnom prostoru. Zato određene komade nameštaja i detalje možete koristiti da utoplite atmosferu, da boravak svakog svog klijenta učinite lepim. Jer tretmani lepote nisu samo za ulepšavanje kože, noktiju, kose, već podrazumevaju i potpuno uživanje umom i duhom tokom njihovog izvođenja.
Danas možete naći bezbroj ideja za opremanje kozmetičkog salona na internetu, pogledajte kako to rade u drugim zemljama, pa malo i „kradite“ slobodno, ukoliko nemate neku jasnu viziju ili konkretne ideje.
Vodite računa o samom rasporedu svega. Open space prostori su veoma popularni, ali kada govorimo o salonima lepote to je nešto drugačije. Uvek je dobro imati izolovanu samu kozmetičku sobu, dok se recimo prijemni pult, čekaonica, mogu smestiti u jedan prostor i komadima nameštaja ovlaš vizuelno odvojiti.

Kozmetika i potrošni materijali

Već smo pomenuli, biranje kozmetike nije posao koji se dešava kroz jedan ili nedelju dana. Ovde mora da se uloži dosta vremena kako bi se došlo do kozmetike u koju vredi uložiti i koju možete sa sigurnošću da predlažete svojim klijentima. Najbolja opcija je da sve što vam se dopadne isprobate kroz parfimerijska pakovanja, a onda najbolje izdvojite kao potencijalne saradnike u profesionalnom smislu.
Pretražite brendove koji su najpre okrenuti proizvodnji profesionalne kozmetike, pa tek onda parfimerijske. Saradnje sa takvim brendovima uvek imaju brojne pogodnosti, posebno za nove salone, pa će vam biti od jako velike pomoći. Na kraju, vodite računa da oprema za frizerski salon ne ostane bez potrebnih potrošnih materijala, kao što su peškiri, trake za kosu, jednokratne špatule, četkice, te sve ono šta će vam trebati da svoj posao obavljate bez komplikacija, a šta će vašim klijentima pokazati da su oni uvek na prvom mestu.

Related Articles

Leave a Comment