Saveti pri izboru kreveca za bebe

by Iva

Koje karakteristike treba da poseduje krevetac za bebu? Kako ne napraviti grešku prilikom izbora kreveca za bebu koji treba da bude udoba ni prijatan? Koje sve vrste kreveca postoje? Ovo su samo neka od pitanja koja muče buduće roditelje dok nabavljaju opremu neophodnu za njihovo novorođenče, a krevetac je svakako deo te obavezne opreme.

Kako je krevetac mesto gde beba provodi dosta vremena tokom svoje prve i druge godine života, veoma je važno da bude bezbedan, konforan i da se prilagođava detetu i vašim potrebama. U narednim redovima možete da pročitate osnovne informacije o modelima krevetca koji su poslednih nekoliko godina najpopularniji na našim prostorima i koje roditelji najčešće biraju za svoju decu.


Standardni krevetac za bebe

Krevetac napravljen od punog drveta ili drveta u kombinaciji sa medijapanom, pravougaonog oblika, najčešće dimenzija 120 puta 60 centimetara, naziva se standardnim krevecom. Ovakav krevetac ima mogućnost pomeranja visine dušeka na dva ili tri različita nivoa, u zavisnosti od uzrasta deteta. S obzirom na dimenzije, standardni krevetac se može koristiti do drugog ili trećeg rođendana deteta.

Kada novorođenče stigne kući, koristićete najviši nivo dušeka. Na taj način olakšava se podizanje i spuštanje novorođenčeta. Kasnije, kako dete bude raslo i počinjalo samostalno da stoji, dušek će se spustiti na neki od nižih nivoa. Na ovakav način roditelji će prevenirati eventualne padove deteta i učiniti krevetac bezbednim mestom.

Takođe, takozvani standardni krevetac ima prednju ogradu koja se može podešavati po visini, odnosno, postoji mogućnost njenog podizanja i spuštanja. Ova mogucnost olakšava roditeljima uzimanje i špuštanje deteta u krevetac.

Većina ovakvih krevetaca ima u svom sastavu i točkiće. Točkići ća vam pružiti mogućnost premeštanja kreveca sa mesta na mesto, bez velikog fizičkog napora. Neki proizvođači uz standardni krevetac nude i klackalicu, odnosno mehanizam uz pomoć koga možete polako ljuljati vašu bebu dok je u krevecu.

Kao poslednja karakteristika ovog kreveca izdvaja se njegova cena. Možete ga kupiti po veoma pristupačnim cenama, koje neće opteretiti vaš kućni budžet.


3 u 1 krevetac sa nekoliko različitih funkcija

Ukoliko je vaš bužet za kupovinu bebi opreme malo veći i ne gledate na cene prilikom kupovine stvari za vašu bebu, najbolji izbor kreveca za vas su sistemi 3 u 1 su. Ovakav krevetac se može koristiti za spavanje, kao kolevka, a kasnije i kao veliki krevet za dete. Može se pronaći u okruglom i pravougaonom obliku i zadovoljava potrebe deteta za mestom bezbednog spavanja od prvog dana pa do nekoliko godina kasnije jer ima delove koji omogućavaju transformaciju kreveca i njegovo proširenje.

Sistemi 3 u 1 se najčešće proizvode od drveta i medijapana, a uz njih možete dobiti police, prostor za presvlačenje bebe, fioke, u zavisnosti od modela za koji se odlučite.


Prenosivi krevetac – svuda sa vama

Ukoliko planirate putovanja sa vašom bebom onda treba da kupite prenosivi krevetac. Ovaj krevetac se lako sklapa i rasklapa, ima praktično pakovanje, ne zauzima puno prostora prilikom transporta. Njegove dimenzije su u skladu sa potrebama novorođenčeta, a većina modela ima i točkiće. Dušek koji ima u svom sastavu je udoban, pa će vaše dete kvalitetno spavati na njemu.


Related Articles

Leave a Comment