Posetite Soči i otkrijte skrivene lepote ovog Ruskog grada

by Iva

Pored Moskve i Sankt Peterburga, koji su nadaleko poznati na turističkoj mapi sveta, Rusija je bogata i drugim destinacijama koje imaju bogatu turističku ponudu. Jedno od takvih mesta je Soči, grad na obali Crnog mora. Najjlakši način da posetite ovo mesto, koje je bogato veoma uređenim stazama za zimske sportove kao i velikim brojem plaža, jeste da kupite jeftine avio karte za Soči i da sa aerodroma u Beogradu doputujete u ovaj grad.  

Brojne znamenitosti Sočija

Soči se nalazi na obali Crnog mora, na jugu Rusije. Udaljen je oko 1620. kilometara od predstonice i zauzima teritoriju Krasnodarske pokrajine za koju je važan privredni, kulturni, sportski i turistički centar. Grad ima aerodrom, pa će vas jeftine avio karte za Soči omogućiti da jednostavno doputujete do njega i uživate u njegovim znamenitostima, koje su brojne. 

Ovaj grad će vam ponuditi brojne sadržaje i učiniće vaš boravak u njemu zanimljivim, bez obzira da li ste došli na jedan ili više dana. A među mestima koje obavezno treba posetiti izdvajaju se sledeća:

Poseta Sočiju za vreme letnjih meseci podrazumeva obilazak plaža. Morska obala je duga oko 146 kilometara i obuhvata veliki broj peščanih ali i kamenitih plaža, koje će odgovoriti na različite potrebe svih turista sa kojih će poneti nezaboravne uspomene sa Crnog mora

U ovom gradu nalazi se jedna od najlepših botaničkih bašta u Rusiji, Dendrarijum. Izgrađena je na površini oko 50 hektara i jedno je od najposećenijih mesta u Sočiju. Sastoji se od dva dela, gornjeg i donjeg. U gornjem delu vrta nalazi se oko 2000 različitih biljnih vrsta, a drugi deo je bogat jezerima i skulpturama. 

Turisti koje su jeftine avio karte za Soči dovele u ovaj grad ne smeju propustiti priliku da posete  Park Riviera. Park se nalazi u centralnom delu grada, na desnoj obali rece i zauzima površinu oko 14,7 hektara. Izgrađen je 1898. godine i predstavlja mesto sa bogato kulturnim nasleđem i prirodnim lepotama. U parku se nalazi Zeleno pozorište u kome se izvode predstave i nastupi brojnih poznatih trupa i umetnika, kojima uz kupljenu kartu mogu prisustvovati turisti. Takođe, u oviru parka je smešten veliki broj kafića i restorana, različitih nacionalnih kuhinja u čijim jelima možete uživati.

Prilikom posete Sočiju ne zaboravite da posetite Olimpijski stadion Fišt. Na ovom stadionu povremeno se odigravaju utakmice Ruske reprezentacije, a bio je domaćin ceremonije otvaranja i zatvaranja zimskih Olimpijskih igara 2014. godine. Takođe, na njemu je odigran i veliki broj utakmica za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.  godine. 

Stadion je izgrađen od providnih polikarbonata i ima pokretni krov. Kada je krov otvoren stadion svojim izgledom podseća na otvorenu školjku. Ime je dobio po nazivu planinskog vrha koji se nalazi u zapadnom delu Velikog Kavkaza i koji se vidi iz Sočija. 

Kako doći u Soči?

Najlakši i najbrži način da doputujeteavio u ovaj grad na jugu Rusije direktnim letom Air Serbije iz Beograda do Sočija. Uz svega nekoliko jednostavnih koraka, na sajtu ove avio kompanije možete kupiti jeftine avio karte za Soči, a na kon toga vam ostaje da u dobrom društvu uživate u lepotama grada na Crnom moru. 

Related Articles

Leave a Comment