Kako odabrati muške i ženske naočare za sunce po obliku lica?

by Iva

Dok ima onih dama koje nemaju problem sa time da nose muške naočare za sunce, prosto zato što im se njihov oblik dopada, dotle ima i onih za koje je to nepojmljivo. Činjenica je da se u velikoj meri razlikuju naočare za sunce ženske u odnosu na naočare za sunce muške i to najpre po obliku i dizajnu. 

Ali u principu razlike nema kada se preporučuje njihov odabir po obliku lica, iako o tome mnogo više vode računa pripadnice nežnijeg pola. 

Kada su u pitanju muškarci, oni obično biraju one sunčane naočare, koje im se dopadaju iz nekog razloga, a ne vode posebno računa o tome da li one odgovaraju njihovom obliku lica ili ne. Za pripadnike jačeg pola mnogo je važnije da su naočare za sunce muške firmirane, što bi se reklo i da se taj muškarac dobro oseća dok ih nosi, odnosno da se njemu lično dopada kako mu stoje. Nasuprot tome, pripadnice nežnijeg pola će i te kako voditi računa o tome koje će naočare za sunce ženske da izaberu. Neće toliko možda voditi računa o tome ko je proizvođač konkretnih naočara, koliko će im biti bitno kako izgledaju dok ih nose i da li se takve naočare za sunce dobro uklapaju uz njihov autfit. 

Koje su najbolje naočare za sunce ženske?

Na osnovu toga kakav je oblika lica neke dame će zavisiti kojeg oblika naočare za sunce ženske bi trebalo da nosi. 

Primera radi, ukoliko je njeno lice okruglo, odnosno ako su i širina i dužina lica gotovo istovetne, onda je potrebno odabrati one naočare za sunce ženske, koje će njeno lice izdužiti. Najveća greška u tom slučaju jeste odabrati naočare koje imaju okrugli oblik. 

Nasuprot tome, ukoliko neka dama ima lice duguljastog oblika, gde je najduži deo lica njegov donji deo, to jest vilica, onda bi trebalo da odabere naočare za sunce ženske koje će zahvaljujući svom dizajnu, odnosno obliku učiniti da lice vizuelno izgleda kraće. U tom smislu je najbolje odabrati naočare koje imaju okrugao ili četvrtast oblik. 

Koje su naočare za sunce muške najbolje?

Potpuno isto važi kao i za dame da bi i naočare za sunce muške trebalo birati prema obliku lica. Ipak, svesni smo da mnogi pripadnici jačeg pola ne vode toliko računa o tome, već im je bitnije da se njima lično dopada kako im stoje naočare koje su odabrali.

Svakako da treba voditi računa koliko – toliko o tome kako se konkretne naočare za sunce muške uklapaju u oblik lica neke osobe i u njegov celokupan izgled. 

Ako je u pitanju muškarac koji ima lice četvrtastog oblika, odnosno ako ima visoko i široko čelo, te jako izražen donji deo vilice, tako da vizuelno njegovo lice izgleda četvrtasto, onda je najbolje da nosi naočare za sunce muške koje će vizualno na najbolji mogući način da ublaže takav oblik lica. U većini slučajeva to znači da bi trebalo da odabere naočare koje na prvom mestu imaju tamna stakla, a zatim i koje su ovalnog ili okruglog oblika. 

A u slučaju da muškarac ima izuzetno široko i visoko čelo, ali da njegovo brada nije toliko široka, onda bi trebalo da odabere one naočare za sunce muške koje imaju neobičan oblik i dizajn. Razlog za to jeste što bi trebalo vizuelno da upravo naočare usmere više pažnju na predeo oko očiju te osobe, odnosno da skrenu pažnju sa uske brade i širokog, to jest visokog pčela. 

Mora se priznati da i muškarci i žene čiji oblik lica se svrstava u ovalni, odnosno koji na prvom mestu imaju istaknute jagodice, šire čelo i užu bradu u principu mogu da nose naočare za sunce ženske i naočare za sunce muške bilo kog oblika i dizajna, prosto zato što je oblik njihovog lica najzahvalniji.

Related Articles

Leave a Comment