Home Zdravlje ZAŠTO ELEKTRIČNE TROTINETE SVE ČEŠĆE SREĆEMO NA ULICAMA?

ZAŠTO ELEKTRIČNE TROTINETE SVE ČEŠĆE SREĆEMO NA ULICAMA?

by Iva

Poslednjih godina električni trotineti postali su sinonim za prevozno sredstvo koje je i moderno i praktično. Sve su više popularni kod ljudi različitih dobi, a koriste se i za više namena. A zašto je to tako, zavisi, naravno, od više činilaca.

FUNKCIONALNI

Električni trotineti predstavljaju prevozno sredstvo kojim se lako i jednostavno upravlja, bez velikog fizičkog napora, koje funkcioniše pomoću punjive baterije, kreće se gotovo nečujno, brzina mu se lako prilagođava, a može se i bilo gde parkirati. Pored toga, zahvaljujući njima izbegavamo gužve, čekanja i stres prilikom vožnje gradskim prevozom, kao i napetost u automobilu, čekanja i traženje parkinga, a, sa druge strane, krećemo se mnogo brže ili lakše nego ako se uputimo pešice ili biciklom. Tako od tačke A do tačke B, na primer do posla, fakulteta ili kafića, bazena ili prijatelja, stižemo brzo i lagodno.

ATRAKTIVNI

Kao prevozno sredstvo, električni trotineti su svakako i sinonim za moderan i urban stil života, koji je naročito primetan u velikim gradovima. Iako pomalo odraz i pomodarstva, na ovaj izbor poseže se pre svega iz praktičnih razloga, a električni trotineti uglavnom i nadmašuju očekivanja vozača. Modernost ovih naprava ne ogleda se samo u upotrebnim karakteristikama, već i u tome što nisu glomazni, svedenog su dizajna i lepih linija, u različitim bojama i njihovim kombinacijama.

ZA RAZLIČITE UZRASTE

Ono što je specifičnost električnih trotineta i što umnogome doprinosi njihovoj popularnosti jeste i to što su, kao bezbedno i praktično prevozno sredstvo, pogodni za lica različitih uzrasta. Naravno, modeli se razlikuju u zavisnosti od toga da li su za decu ili odrasle, kao i njihove boje i dezeni, ali je koncept uvek isti. Tako su omiljeni i među mališanima, koji ih moraju voziti uz nadzor, ali i za mladiće, devojke, sredovečne, pa čak i bake i deke. No, bez obzira na uzrast, oni se moraju voziti pažljivo, poštujući propisana pravila, i uz prateću opremu.

DIJAPAZON MODELA

Ne manje važan faktor jeste i činjenica da u prodaji postoji veliki izbor modela, koji se međusobno razlikuju po više parametara, počev od veličine sprave – za decu, različitog uzrasta, odrasle, a potom u zavisnosti od brzine, dometa vožnje, nosivosti, čak i snage ili vremenskog opsega na koji treba dopunjavati bateriju. Modeli se međusobno svakako razlikuju i po boji, nijansi, dezenu, a, takođe, i na osnovu cene. Naime, cene se uglavnom kreću između dve stotine i hiljadu evra, a na njih utiče više činilaca.

IZBOR KOJI JE DOBAR

Ukoliko razmišljate da li da kupite električni trotinet, slobodno presudite u njegovu korist. Šta više, oni su toliko praktični, korisni i svakodnevno upotrebljivi da nema razloga da se ikada pokajete, o čemu svedoče i mnogobrojni zadovoljni vozači. I ako smo obučeni za trening, za posao ili izlazak, to nije problem za ovu lagodnu gradsku vožnju. Njihovim izborom bivamo i u trendu, posebno jer biramo i ekološki pogodno prevozno sredstvo.

Širok izbor modela, različitih svojstava, kao i širi raspon cena, omogućuju da električni trotinet gotovo svima bude pristupačan. Tako da, sagledajte sve karakteristike određenog modela, pa izaberite prema sopstvenoj potrebi i meri.

Related Articles

Leave a Comment