ZAŠTO ELEKTRIČNE TROTINETE SVE ČEŠĆE SREĆEMO NA ULICAMA?

by Iva

Poslednjih godina električni trotineti postali su sinonim za prevozno sredstvo koje je i moderno i praktično. Sve su više popularni kod ljudi različitih dobi, a koriste se i za više namena. A zašto je to tako, zavisi, naravno, od više činilaca.

FUNKCIONALNI

Električni trotineti predstavljaju prevozno sredstvo kojim se lako i jednostavno upravlja, bez velikog fizičkog napora, koje funkcioniše pomoću punjive baterije, kreće se gotovo nečujno, brzina mu se lako prilagođava, a može se i bilo gde parkirati. Pored toga, zahvaljujući njima izbegavamo gužve, čekanja i stres prilikom vožnje gradskim prevozom, kao i napetost u automobilu, čekanja i traženje parkinga, a, sa druge strane, krećemo se mnogo brže ili lakše nego ako se uputimo pešice ili biciklom. Tako od tačke A do tačke B, na primer do posla, fakulteta ili kafića, bazena ili prijatelja, stižemo brzo i lagodno.

ATRAKTIVNI

Kao prevozno sredstvo, električni trotineti su svakako i sinonim za moderan i urban stil života, koji je naročito primetan u velikim gradovima. Iako pomalo odraz i pomodarstva, na ovaj izbor poseže se pre svega iz praktičnih razloga, a električni trotineti uglavnom i nadmašuju očekivanja vozača. Modernost ovih naprava ne ogleda se samo u upotrebnim karakteristikama, već i u tome što nisu glomazni, svedenog su dizajna i lepih linija, u različitim bojama i njihovim kombinacijama.

ZA RAZLIČITE UZRASTE

Ono što je specifičnost električnih trotineta i što umnogome doprinosi njihovoj popularnosti jeste i to što su, kao bezbedno i praktično prevozno sredstvo, pogodni za lica različitih uzrasta. Naravno, modeli se razlikuju u zavisnosti od toga da li su za decu ili odrasle, kao i njihove boje i dezeni, ali je koncept uvek isti. Tako su omiljeni i među mališanima, koji ih moraju voziti uz nadzor, ali i za mladiće, devojke, sredovečne, pa čak i bake i deke. No, bez obzira na uzrast, oni se moraju voziti pažljivo, poštujući propisana pravila, i uz prateću opremu.

DIJAPAZON MODELA

Ne manje važan faktor jeste i činjenica da u prodaji postoji veliki izbor modela, koji se međusobno razlikuju po više parametara, počev od veličine sprave – za decu, različitog uzrasta, odrasle, a potom u zavisnosti od brzine, dometa vožnje, nosivosti, čak i snage ili vremenskog opsega na koji treba dopunjavati bateriju. Modeli se međusobno svakako razlikuju i po boji, nijansi, dezenu, a, takođe, i na osnovu cene. Naime, cene se uglavnom kreću između dve stotine i hiljadu evra, a na njih utiče više činilaca.

IZBOR KOJI JE DOBAR

Ukoliko razmišljate da li da kupite električni trotinet, slobodno presudite u njegovu korist. Šta više, oni su toliko praktični, korisni i svakodnevno upotrebljivi da nema razloga da se ikada pokajete, o čemu svedoče i mnogobrojni zadovoljni vozači. I ako smo obučeni za trening, za posao ili izlazak, to nije problem za ovu lagodnu gradsku vožnju. Njihovim izborom bivamo i u trendu, posebno jer biramo i ekološki pogodno prevozno sredstvo.

Širok izbor modela, različitih svojstava, kao i širi raspon cena, omogućuju da električni trotinet gotovo svima bude pristupačan. Tako da, sagledajte sve karakteristike određenog modela, pa izaberite prema sopstvenoj potrebi i meri.

Related Articles

Leave a Comment