Kako da za malo novca osvežite izgled dnevnog boravka?

by Iva

Centralno mesto u svakom domu je ono u kojem provodimo najviše vremena kada smo u stanu ili kući. Naravno, reč je o dnevnom boravku, mestu u kojem se opuštamo gledajući televiziju družeći se sa ukućanima i prijateljima. 

Savršeno sređen dnevni boravak je onaj u kojem se osećamo udobno i relaksirano naročito kada se umorni vratimo sa posla. Ako vam je trenutni izgled malo dosadio i težite da u njega unesete neke novine, onda je ovo pravi tekst za vas. Dajemo vam nekoliko ideja kako da za malo novca promenite izgled dnevne sobe i učinite je idealnim kutkom.

Samolepljive tapete za zid umesto standardne bele boje

Kada je dnevna soba u pitanju najčešće se bira bela boja zidova kako bi imali što više sunčeve svetlosti. Tamnije boje nisu praktične, dok u poslednje vreme sve veću pažnju privlače pastelne koje deluju umirujuće za naš um i duh. Ukoliko želite da nešto promenite kada su zidovi u pitanju, samolepljive tapete za zid su apsolutni hit i ovog proleća. Kameni i gipsani zidovi polako izlaze iz mode, a tapete ponovo dobijaju na značaju.

Možete ih pronaći u različitim bojama i dezenima, a veoma su popularne one sa prirodnim elementima (cigle ili drveta). Vrlo su praktične, pa ih kada vam dosade možete jednostavno skinuti. Pri tom, za njih nećete morati puno novca da izdvojite, naročito ukoliko se odlučite za oblaganje samo jednog, centralnog zida u sobi. 

Kombinacija tekstura za unikatan efekat!

Da biste dobili udoban i živopisan ambijent u kojem ćete maksimalno uživati koristite materijale drugačijih tekstura. Pa tako, neka vam jastuci na ugaonoj garnituri budu šareni, različitih boja i dezena, čupavi i glatki, drugačijih oblika i dimenzija. Na sedalni deo uvek možete staviti neki zanimljivi prekrivač, naročito ako vam je nameštaj od mebla.

Ovde imate opciju da kupite već gotove jastučnice, ali i da izaberete samo materijal koji vam se sviđa a zatim da ih sašijete sami ili da angažujete neku krojačicu koja će ovaj deo posla uraditi umesto vas. 

Iskoristite moć slika

Zidovi u dnevnoj sobi bez ijedne slike mogu delovati monotono i prazno. Slike pejzaža će osvežiti svaku prostoriju, naročito ako ste ljubitelj cveća i sobnog bilja. Danas na tržištu imate opciju kupovine slika sa 3D ili 4D motivima. Ovakve slike svakoj sobi daju jedan poseban i neobičan izgled, naročito one većih dimenzija. 

Ako ste umetnička duša po prirodi, onda vam neće biti teško da odaberete pravi model za vas i vaše ukućane. Slike sa potpisom poznatog umetnika su dosta skuplje pa ćete za njih morati da izdvojite nešto više novca. 

Nova polica sa cvećem – za osveženje svakog prostora!

Ako imate praznog mesta u stanu, naročito u dnevnom boravku, nova polica sa cvećem je idealno rešenje. Još ako pri tom odaberete saksije živopisnih boja i dezena, u svoj dom unećete dozu proleća. Zanimljive su police iz tri ili više delova na kojima može da stane po nekoliko manjih saksija sa vašim omiljenim cvećem. Zamislite na primer neku puzavicu u kombinaciji sa ljubičicama, automatski će vam popraviti raspoloženje kad god bavite pogled na ovaj deo enterijera.

Related Articles

Leave a Comment