Kada su detetu potrebna kišobran kolica?

by Iva

Mnoge potrepštine za novorođenče zapravo mogu da budu kupljene i kasnije, ali je dobro poznato da roditelji u većini slučajeva nastoje da sve za bebu pribave na vreme. Neretko se događa da uz kolica za bebe, koja su neizostavno novorođenčetu potrebna već od najranijih dana, pojedini roditelji kupe čak i kišobran kolica, iako zaista za time, makar u tom trenutku nema neke naročite potrebe.

Zapravo su ta kolica potrebna detetu tek kada počne da sedi, odnosno nakon što načini prve korake, što znači da roditelji imaju sasvim dovoljno vremena da pažljivo razgledaju modele koji su na tržištu dostupni, a kako bi izabrali onaj model koji će, sa jedne strane detetu pružiti maksimalnu udobnost, a sa druge strane roditeljima omogućiti prilično lako korišćenje.

Kišobran kolica su vrlo praktična

Ovakva vrsta kolica namenjena je primarno deci koja već sede i koja su načinila prve korake, a u velikoj meri kišobran kolica olakšavaju i njihovim roditeljima funkcionisanje. 

Osnovna karakteristika takvih kolica jeste praktičnost, ali i mala težina, tako da roditelji mogu vrlo lako njima da manevrišu. Uz to ona su vrlo lako sklopiva, pa u tom smislu roditelji mogu čak i da ih unesu u gradski prevoz samostalno bez ikakvih problema, odnosno da ih bez ičije pomoći sklope i rasklopne, što će sasvim sigurno u velikoj meri da im olakš i njihovo korišćenje. 

Na osnovu čega odabrati kišobran kolica?

U većini slučajeva kišobran kolica podrazumevaju jedinstveni koncept, mada se može razlikovati dizajn od modela do modela. I pod tim ne mislimo samo na dizajn materijala kojim su presvučena, nego i na njihove dimenzije, što u velikoj meri treba da bude detalj o kome bi roditelji valjalo posebno da vode računa prilikom izbora. Naime, na pojedinim modelima ovakvih kolica, može se dogoditi da ručke budu postavljene previše nisko, što zaista može da bude problem roditeljima koji su viši, pa bi o tome trebalo posebno voditi računa prilikom izbora. 

Ipak, nema sumnje da je najbitnije da kišobran kolica budu funkcionalna, odnosno da detetu bude udobno dok u njima sedi. 

Isto tako je važno i da roditelji na vreme procene kako funkcioniše princip sklapanja, a odnosno rasklapanja konkretnog modela kišobran kolica, jer će im to kasnije biti od koristi prilikom njihovog korišćenja. 

Uopšteno govoreći, iako mnogi roditelji, a posebno majke naročitu pažnju obraćaju na dizajn kišobran kolica, ipak bi to trebalo da bude poslednja stavka o kojoj brinu, prosto zato što je njihova funkcionalnost i udobnost mnogo važnija. 

Ipak, uvek je bolje odlučiti se za materijal koji je tamniji, prosto zato što on važi za bolju opciju. Naravno da treba voditi računa i o tome kakog kvaliteta su kišobran kolica, uzevši u obzir da bi ona trebalo da budu korišćena u narednom periodu, te da detetu obezbede maksimalnu udobnost. Kvalitetne proizvode smo pronašli u firmi Leto shop pa vam savetujemo da pogledate i vi.

Kao i kada je bilo koji drugi proizvod u pitanju, tako i kada su u pitanju kišobran kolica, na tržištu se mogu naći različiti modeli, čije su i cene i karakteristike, ali i kvalitet drugačiji, pa treba voditi računa o svemu tome prilikom izbora.

Related Articles

Leave a Comment