Zašto su BB i CC kreme najbolji način i za zaštitu i za negu kože?

by Iva

Iako bi kožu lica i tela trebalo negovati u toku cele godine, mnoge pripadnice nežnijeg pola se posebno pred početak letnje sezone sete da bi o tome trebalo da vode računa. Na svu sreću, na tržištu se mogu naći brojni proizvodi, kao što su BB i CC kreme, koje se smatraju osnovom za pravilnu negu i zaštitu kože, a zbog svog sastava, koji je potpuno neškodljiv, mogu se bez ikakvih smetnji koristiti u toku cele godine. 

Osnovni cilj koji ima BB i CC kreme na prvom mestu jeste da koža bude negovana, hidrirana i dobro zaštićena kako od različitih spoljašnjih uticaja, tako isto i od svih nečistoća generalno, koje izazivaju različiti hemijski preparati koji se uglavnom koriste za šminkanje.

Čemu služi BB krema?

Često se može čuti da je Beauty Balm, odnosno melem za lepotu, kako se uglavnom prevodi BB krema, zapravo kozmetičko sredstvo koje je kreirano od strane nemačkih dermatologa 60 – ih godina prošlog veka i koje je imalo za cilj primarno negu kože posle različitih intervencija. Takođe, BB i CC krema generalno se koriste ne samo za negu kože, nego i za njeno ulepšavanje, što je svakako dodatna prednost koju nude ovi kozmetički preparati. 

Na tržištu danas postoje BB i CC kreme u različitim formulama, a većina ih podrazumeva i različite nijanse boje kože, kako bi kupci bili u prilici da ih nesmetano koriste čak i kao podlogu za nanošenje šminke. 

Interesantan je podatak da na azijskom tržištu, kada se pominju BB i CC krema primarno se misli na proizvode, koji u sebi sadrže elemente, uz pomoć kojih dolazi postepeno do izbeljivanje kože. Upravo iz tog razloga su BB i CC kreme na azijskom tržištu izuzetno popularne. 

S obzirom na to da ove kreme imaju svrhu najpre da neguju kožu, a zatim i da pokriju određene nedostatke u vidu fleka i crvenila, na primer, to se vrlo često BB i CC krema koriste i kao jedna od alternativa puderu, odnosno podlozi. 

Sve je više u poslednje vreme i BB i CC krema koje su namenjene ne samo pripadnicama nežnije pola, nego i pripadnicima jačeg pola. 

Koje su karakteristike CC krema?

Nekako se logično nametnulo da posle plasiranja Beauty Balm krema, tehnologija ide korak napred, pa je tako nastala i Color Control krema ili CC krema. 

Osnovni cilj koji ovi kozmetički preparati imaju jeste da uz adekvatno korišćenje u određenom vremenskom periodu pomognu pokrivanju različitih nedostataka na koži, u vidu mrlja i fleka, odnosno crvenila. Takođe, jedna od osnovnih karakteristika CC krema jeste i izuzetno velika pokrivna moć, što znači da imaju mogućnost da neznatno koriguju čak i boju, odnosno nijansu kože. 

BB i CC krema se u većini slučajeva koriste kao svojevrsna zamena za podlogu, odnosno za tečni puder, baš zato što mogu da koriguju nijansu boje kože. Posebno je važno istaći i to da BB i CC krema imaju i te kako pozitivan efekat i na hidrataciju kože, uzevši u obzir da je primećeno da u velikoj meri one vraćaju sjaj koži, te je bez ikakve sumnje hidriraju i na taj način čine da izgleda zdravije i svežije.

Related Articles

Leave a Comment