Zubni implanti su potpuni hit u svetu

by Iva
zubarka drzi vilicu sa zubnim implantima

Zdravi zubi su veliko bogatstvo, samo što toga postajemo svesni onda kada dođe do problema sa istima. Trudimo se da održavamo njihovo zdravlje, a decu od najranijih dana učimo zdravim navikama. Ipak, oni se vremenom kvare, a za to je često i genetika presudna.

Pored zdravlja sve važniji postaje i izgled samih zuba, a sa lepim osmehom celo lice će zasijati. 

Kako doći do tog sjajnog osmeha? Ukoliko vas genetika nije posebno nagradila pravilnim i zdravim zubima, mučite sa popravkama, vađenjem ili protezama, rešenje su zubni implanti. 

Šta su zubni implanti?

Najčešće se izrađuju od titanijuma, a po obliku liče na koren zuba. Kod ugradnje implantata ne oštećuju se ostali zdravi zubi kao što se dešava u slučaju postavljanja mostova. Ugradnja implanta na prazno mesto vrši se bez brušenja zuba ispred i iza praznog mesta. 

Implanti se kao šrafovi ugrađuju u viličnu kost i vremenom srastaju sa njom. Tako povezani sa kostima u vilici i tako fiksirani postaju trajno rešenje, jer se takav zub neće rasklimati. Zahvaljujući implantima čuva se i kost i njena funkcija. 

Implanti izgledaju i ponašaju se baš kao i prirodni, zdravi zubi. Ni vizuelno neće se primetiti razlika, sa samopouzdanjem ćete pokazivati blistav osmeh.

zubni implanti stoje na stolu

Zašto su zubni implanti popularni?

Nedostatak zuba u vilici veliki je zdravstveni i estetski problem. Čak i kada je u pitanju samo jedan zub koji se ni ne vidi prilikom otvaranja usta, nećemo se osećati dobro kada pričamo, žvaćemo hranu, peremo zube. Kada je reč o više zuba, problemi su i veći. 

Jedino trajno rešenje za nedostatak zuba jeste implant

Ugradnja implanata – važne preporuke

Implant služi kao koren zuba, ugrađuje se hirurški, a zatim sledi deo koji rešava protetika, a to su krunice novih zuba, mostovi ili proteza koje nose implanti. 

Pre i posle ugradnje važna je pravilna i redovna oralna higijena. Važno je sprečiti zapaljenje desni u predelu implanta. Pregled i snimanje zuba takođe su neophodni pre ugradnje. Intervencija se vrši uz lokalnu anesteziju i pacijent ne oseća bol. Intervencija ne traje dugo, u proseku oko 30 minuta. 

Kad je u pitanju oporavak posle ugradnje implanta, preporučuje se mirovanje, a par dana treba izbegavati tvrdu hranu. Takođe bi bilo dobro da preskočite i vruću hranu, kao i napitke. Stomatolog će vam možda prepisati lekove protiv bolova ili antibiotike, a postoperativna terapija ipak zavisi od individualnog stanja svakog pacijenta. U svakom slučaju, slušajte sve savete i instrukcije stomatologa i bićete zadovoljni svojim novim osmehom. 

Stomatološka ordinacija Panakeia i implantologija

Možda vam se naziv čini poznat. Ko je ili šta je panakeia? Reč grčkog porekla, složena od pan=sve i akos=lek označava boginju, odnosno lek koji leči sve bolesti. Tako je i ova ordinacija zadužena za sve stomatološke preglede i intervencije, a jedna od oblasti kojom se uspešno bavi je upravo implantologija. 

Impantologija stomatološke ordinacije Panakeia pruža najbolja rešenja u svim slučajevima. Koristeći savremene tehnologije u rešavanju problema sa zubima, odnosno nedostatkom istih, ordinacija Panakeia zadovoljiće i najzahtevnije prohteve, upravo u skladu sa samim imenom ordinacije. Iskustva zadovoljnih pacijenata to potvrđuju. 

Related Articles

1 comment

Gordana 20. јул 2022. - 09:20

Ja ih obozavam i totalni su spas za sve koji genetski ne mogu da imaju zdrave i lepe zube, iako su ulozili trud. Samo je cilj pronaci strucnjaka koji to ume da uradi kvalitetno i tako da ne izgleda vestacki i napadno.

Reply

Leave a Comment