Boravak u Novigradu Istra

by Vlada
Novigrad

Novigrad, slikoviti grad smešten na zapadnoj obali Istre, predstavlja pravi dragulj Jadranske obale. Sa svojom bogatom istorijom, prelepim plažama i autentičnim šarmom, Novigrad privlači posetioce iz raznih delova sveta. Ova destinacija spaja prošlost i sadašnjost, stvarajući jedinstvenu atmosferu koju je teško opisati rečima.

Istorijsko Nasleđe:

Novigrad je grad sa dubokim korenima koji sežu u antičko doba. Njegova istorija je obogaćena uticajima Rimljana, Bizantinaca, Venecijanaca i drugih kultura koje su ostavile svoj pečat na ovom mestu. Stari gradski zidovi, kule i uličice svedoče o bogatom nasleđu i oživljavaju istorijski duh.

Gastronomska Poslastica:

Jedna od nezaobilaznih atrakcija Novigrada je njegova bogata gastronomska scena. Restorani, taverne i konobe nude širok izbor lokalnih specijaliteta. Sveže ulovljena riba, plodovi mora, maslinovo ulje i sveže voće i povrće samo su neki od sastojaka koji čine tradicionalnu istarsku kuhinju. Ovde možete doživeti pravu eksploziju ukusa Mediterana.

Prelepe Plaže:

Novigrad je okružen prelepim plažama koje privlače posetioce koji traže opuštanje i uživanje u suncu i moru. Bez obzira da li volite peskovite ili šljunkovite plaže, Novigrad će ispuniti vaša očekivanja. Bistre i čiste vode Jadranskog mora pružaju savršene uslove za plivanje i ronjenje. Neke od najpopularnijih plaža u Novigradu su

Plaža Karpinjan: Ova šljunkovita plaža se smatra jednom od najlepših u Novigradu. Njena kristalno čista voda i blaga ulazak u more čine je pogodnom za porodice sa decom. Plaža je opremljena suncobranima i ležaljkama, a u blizini se nalazi i nekoliko kafića i restorana.

Plaža Sirena: Plaža Sirena je dobitnik Plave zastave, što potvrđuje njenu čistotu i kvalitet. Ova šljunkovita plaža ima i betonirane delove za sunčanje. Prate je kafići i barovi u kojima možete osvežiti se tokom dana. Takođe, plaža ima i sportske sadržaje poput odbojke na pesku.

Plaža Mareda: Ova prirodna plaža smeštena u blizini kampa Mareda je savršena za one koji žele da se opuste u prirodnom okruženju. Okružena zelenilom, ova plaža je idealna za ljubitelje prirode. U blizini se nalazi restoran u kojem možete probati lokalne specijalitete.

Manifestacije i Dogadjaji:

Novigrad je poznat i po raznim manifestacijama i događajima koji ga obogate tokom cele godine. „Novigrad Cittanova Jazz Festival“ donosi notne čarolije u gradske ulice, dok „Gnam Gnam Fest“ slavi bogatstvo istarske kuhinje. Tu su i sportski turniri, koncerti i izložbe koji pružaju raznolikost sadržaja za posetioce svih interesovanja.

Kulturni Biseri:

Novigrad obiluje kulturnim spomenicima koji sežu unazad vekovima. Crkva sv. Pelagija i Maksima, crkva sv. Agate i stari gradski bedemi samo su neki od dragocenih spomenika koji svedoče o raznolikoj prošlosti grada. Poseta ovim mestima pruža uvid u duh prošlih epoha.

Prirodna Lepota:

Osim svoje bogate istorije, Novigrad je okružen i prelepom prirodom. Zeleni pejzaži, vinogradi i maslinici stvaraju slikovite prizore koji oduzimaju dah. Parenzana, staza nekadašnje železnice koja povezuje Novigrad sa drugim istarskim gradovima, nudi priliku za aktivno istraživanje okoline.

Udobno Putovanje:

Kako biste doživeli sve čari Novigrada, Kombi prevoz Novigrad je odličan izbor. Putovanje do ovog šarmantnog grada uz udobnost Kombi prevoza do Novigrada pruža vam priliku da se opustite i uživate u pejzažima tokom vožnje. Naši vozači vode brigu o svim detaljima puta, omogućavajući vam da se posvetite istraživanju Novigrada.

Zaključak:

Novigrad je destinacija koja će vas osvojiti svojim šarmom, bogatom istorijom, ukusnom hranom i prelepim plažama. Kroz njegove ulice možete hodati kao kroz živu istorijsku knjigu, istraživati kulturne spomenike i uživati u prirodnom okruženju. Kombi Prevoz vam omogućava da doživite sve ovo udobno i bezbrižno. Novigrad je pravo blago Istre koje čeka da bude otkriveno.

Related Articles

Leave a Comment