Vodič za najromantičnija venčanja na Mauricijusu

by Vlada
vencanja na mauricijusu

Najvažnije odluke za venčanje ste u životu već doneli odabravši osobu sa kojom želite da budete do kraja života. Ukoliko ne želite da vam najlepši dan života ode u bezbrojnim peripetijama oko poštovanja lokalnih običaja, planiranju do najsitnijih detalja kako bi sve bilo pod kontrolom, ukoliko želite da se opustite i budete samo vi zvezda večeri, recite sudbonosno „da“ na jednom od najromantičnijih mesta na planeti – na Mauricijusu.

Savršene plaže okružene palmama, beskrajno plavetnilo Indijskog okeana, ukusna lokalna jela i eklektična kultura – malo je mesta za venčanje tako veličanstvenih kao što je Mauricijus. A ako ste se odlučili za ovo neverovatno tropsko ostrvo kao odedište za svoje venčanje, napravili ste izvanredan izbor.

Organizacija venčanja na Mauricijusu može biti vrlo jednostavna, a ambijent na ostrvu je toliko lep da je svaka dodatna dekoracija suvišna. Ono što je najbolje – to je osećaj opuštenosti i prepuštenosti koji je potpuno nezamenjiv i ne liči na histeriju venčanja na kakvu ste obično navikli. Na Mauricijusu ćete imati venčanje bez stresa, gde jedino postojite vi, mlada i mladoženja, a medeni mesec kreće odmah.

Mnogo je razloga zbog čega je Mauricijus prvi izbor Evropljana za organizovanje venčanja. Pre svega, budući da su nekadašnja francuska kolonija, venčanja su legalna i internacionalno priznata, za razliku od Maldiva gde su venčanja ceremonijalna.  Mauricijus ima idealnu klimu tokom cele godine, tako da možete planirati venčanje u bilo kom periodu, na datum koji je vama poseban i nešto vam znači. I na kraju, Mauricijus nudi savršen odnos cene i kvaliteta i pruža, pored romantičnih leškarenja na nestvarnim plažama, ogroman broj aktivnosti koje možete preduzeti za aktiviji i dinamičniji meden mesec.

Romantične ceremonije na obali mora

Većina hotela koji su u našoj ponudi nude intimnu, romantičnu atmosferu i idilično okruženje za proslavu braka.

Ako se odlučite za romantičnu ceremoniju na plaži sa pogledom na svetlucavi Indijski okean, ljubazno osoblje vašeg smeštaja će vam pružiti čarobnu dekoraciju za vaš savršen dan. Na Mauricijusu se mladenci mogu obećati na večnu ljubav uz umirujuće melodije koje sviraju muzičari iz odmarališta i da započnu nove živote zajedno uz zdravicu i laganu večeru uz sveće.

Primer za tako iskusno i dobro organizovano venčanje je u hotelu sa 4* Mauricia Beachcomber, koji se nalazi na zapadnoj obali. Iz hotela poručuju da ljubav treba da bude svetla kao pesak i neograničena kao okean. Zato ovde postoji i jedna lokalna ceremonija posipanja dve različite vrste peska u savršeno miran, tirkizni okean, što simbolično predstavlja jedinstvo i večnu povezanost.

Mnogi hoteli će vam ponuditi pakete po meri, koji uključuju niz posebnih detalja, od svadbenih buketa i šampanjca, do romantičnog doručka u sobi. Premium paketi uključuju i opuštajuću masažu za par i profesionalnog fotografa koji će uhvatiti sve one posebne trenutke koje ćete želeti da iznova osvežite u sećanju. Dovoljno da ne mislite o detaljima i da se samo prepustite.

Recite „da“ bosih nogu

Ljudi se odlučuju za venčanja na Mauricijusu zbog lagane i opuštene atmosfere bez mnogo peripetija.

Ako ste venčanje zamišljali na plaži, u jednostavnoj ceremoniji, bosih nogu, uz ritmične zvuke talasa, nema boljeg mesta od Mauricijusa. Hotel Ambre na istočnoj obali pruža baš takav osećaj.

Prelep pogled na beskrajno, zadivljujuće tirkizno more, stvara savršeno okruženje, a romantična večera uz sveće je divan način da završite magičan dan u raju.

U ponudi su matičari za zakonska venčanja, večera uz sveće, opuštena atmosfera na plaži, profesionalni fotografi, svadbena torta.

Venčanje u luksuznom hotelu sa 5+*

Kada birate venčanje na Mauricijusu, to nije samo venčanje. To je romantično bekstvo na usamljeno ostrvo na kraju sveta da biste uživali u dragocenim trenucima sa voljenom osobom. Vaše venčanje iz snova možete ostvariti u ekskluzivnom hotelu Le Morne, na zapadnoj strani ostrva, ili Lux Belle Mare, na istočnoj. Možda zvuči kao potpuna fantazija, ali zahvaljujući svadbenim paketima koji su u ponudi, u oba hotela venčanje iz snova postaje stvarnost, bez stresa i birokratije koja može da pravi neprijatna iznenađenja. Takođe, ovde sami možete izabrati unikatnu lokaciju za postavljanje paviljona, u čemu će vam pomoći izuzetno ljubazno osoblje.

U ovim hotelima su u ponudi nekoliko paketa u zavisnosti od želja i mogučnosti mladenaca. Mladenci popunjavaju upitnik za odabir usluga koje će biti uključene u ceremoniju (od aperitiva, svedoka, matičara, dokumentacije, pa do kozmetičarskih usluga za mladu i mladoženju). Zadivićete se kad vidite sa koliko brige je osoblje povelo računa o svemu, te tako vama jedino ostaje da se prepustite i uživate – do kraja života.

OSNOVNE INFORMACIJE

Standard paket venčanja čine:

-organizacija ceremonije venčanja

-svedok

-venčani list

CENA PAKET VENČANJA  465 €

Neophodna dokumenta

  • kopije Izvoda iz matične knjige rođenih budućih mladenaca na međunarodnom obrascu (može da se dobije u Matičnoj službi u mestu rođenja)
  • kopije prve tri strane pasoša budućih mladenaca
  • svi dokumenti koji potvrđuju razvod, udovički status ili promenu imena (ako je mlada bila razvedena u periodu kraćem od deset meseci, potrebno je, takođe, priložiti izveštaj lekara specijaliste, koji potvrđuje da nije trudna)
  • izjava oboje mladenaca da žele da se venčaju na Mauricijusu određenog datuma, dokument mora biti overen kod notara

Sva dokumenta moraju biti prevedena i overena od strane sudskog tumaca na engleski ili francuski jezik.

Kopije svih dokumenata i prevoda treba biti dostavljene najkasnije 10 nedelja pre puta. Originale dokumenata potrebno je imati sa sobom na licu mesta.

Na vama je da izaberete: ako ste za romantiku, posavetujte se sa agentima oko ponuda za hotele koji organizuju venčanja. Ako ste za avanturu – na Mauricijusu ona sigurno neće izostati jer je Mauricijus idealno ostrvo za aktivan odmor.

Vaša ljubav zaslužuje da je proslavite kako dolikuje!

Related Articles

Leave a Comment