Estetska hirurgija  Beograd – šta muškarce najviše privlači?

by Iva

U domenu neiskazivanja jasnog stava većine muškaraca kada je estetska hirurgija u pitanju, došli smo do toga da se savremeni muškarac veoma raspituje, interesuje, a onda i zakazuje brojne tretmane i zahvate koji ga mogu učiniti onakvim kakav želi da bude.

Estetska hirurgija ne služi i ne postoji kako biste se dopali nekome drugome, već sebi samima. Služi ispravljanju određenih „stvari“ koje vam smetaju i onemogućavaju praktično funkcionisanje. Služi da se sebi više dopadnete, a samim tim svoje samopouzdanje i psihičku jačinu popnete na viši i bolji nivo. 

Kada je u pitanju nežniji pol, estetski zahvati se rade već decenijama masovno, pa je to odavno sve i prihvaćeno i u potpunosti normalizovano od strane društva. Možemo reći da se ista stvar dešava danas i u muškom svetu, jer od potrebnih promena do efikasnije funkcionalnosti, muškarci se i te kako podvrgavaju estetskim korekcijama. Šta je to što je u „muškom svetu“, ipak, najpopularnije?

Transplantacija kose

Muškarci su mnogo više i češće suočeni sa gubljenjem kose u nekim srednjim ili, čak, veoma mladim godinama. Pored toga, dešava se da se javljaju samo izraženi zalisci ili opadanje kose na jednom delu glave. Sve se danas uspešno rešava uz transplantaciju kose.

Transplantacija kose je najbrži i najefikasniji način da se povrate vlasi na skalp glave, a samim tim da se povrati i neretko izgubljeno samopuzdanje i sigurnost koja potiče od fizičkog izgleda. Iako transplantacija kose jeste nešto na šta se muškarci najčešće odlučuju, sve je popularnija čak i metoda presađivanja dlake na predeo brade, kako bi bila gušća i izraženija.

Body contouring

Liposukcija je odavno popularna i među muškarcima, posebno za uklanjanje masnih naslaga sa stomaka. Međutim, body contouring predstavlja estetski zahvat kojim se „izvlače“ masne naslage iz predela stomaka i donjih leđa, a onda se one prebacuju u predeo grudi. Na ovaj način se u stvari estetska hirurgija koristi kako bi se ono što smeta uklonilo, a onda prebacilo tamo gde je potrebno, a to su često grudi gde muškarci uglavnom vole da dobiju jasniju definiciju i neki muževniji izgled.

Ginekomastija

Dok se Body contouring radi kako bi se dobila definicija grudi, veliki broj muškaraca ima problem sa ginekomastijom – uvećanim grudima koje često utiču na samopouzdanje. Ginekomastija se rešava vrlo brzo zahvatom koji podrazumeva uklanjanje masnih naslaga sa predela grudi, dok DANIV kao specijalistička ordinacija za plastičnu hirurgija pruža i uslugu rešavanja ginekomastije uz vađenje žlezda koje utiču na uvećanje grudi i njihov neželjeni izgled.

Kod svih plastičnih operacija, estetskih zahvata, potrebno je i najvažnije da se pronađu specijalisti koji odgovorno, savesno i profesionalno obavljaju svoj posao, te ordinacija/poliklinika koja nudi najbolje uslove, kao što to u savremenim uslovima DANIV i pruža.

Rinoplastika

U ranijim godinama muškarci nisu toliko obraćali pažnju na svoj nos, ili se izgleda tako samo činilo. Jedan od zahvata koji se sve više radi i za kojim postoji sve veći broj zahteva od strane muškaraca jeste rinoplastika. Estetsko smanjivanje dužine ili obima nosa, uklanjanje grbe po sredini nosa, sređivanje devijacije, neki su od najčešćih razloga zašto je rinoplastika postala hit i među muškarcima.

Related Articles

Leave a Comment