Iza laserskih zraka: Razotkrivanje tajni podmlađivanja intimnog područja

by Vlada
Iza laserskih zraka Razotkrivanje tajni podmlađivanja intimnog područja

O ovom svetski priznatom estetskom tretmanu, pitali smo dr Radovića, lekara sa najviše uradjenih vaginalnih laserskih rejuvinacija u Srbiji.

Koje su prednosti laserske rejuvinacione procedure?

-Neinvanzivna procedura

-Procedura koja traje 10-15 minuta

-Koristi CO2 piksel lasersku tehnologiju koja ima dugoročne efekte, mikro ablativne efekte i ima odlične rezultate u tretmanima lica i kože.

-Procedura je laka i sigurna.

-Rezultati su odmah vidljivi.

-Minimalan proces oporavka.

-Čitava procedura se ne mora obavljati u bolničkim uslovima

Koliko tretmana je obično potrebno?

Broj tretmana varira u odnosu na ginekološki problem koje lečimo, ali za rejuvinaciju se obično preporučuje serija od 3-4 tretmana za optimalne rezultate.

Postoji li vise protokola za upotrebu vaginalnog lasera?

Osim zatezanja vagine pokazalo se da je ova procedura vrlo efikasna i kod stres inkontinencije urina, smanjenja  descenzusa  genitalnih organa i tretmana vulvo vaginalne atrofije. Postoje posebni protokoli po kojima se radi tretaman. Protokoli se razlikuju u zavisnosti od indikacija, godina pacijentkinje kao i od izraženih tegoba.

Koliko dugo traje oporavak nakon laserske rejuvinacije vagine?

Oporavak je obično brz, pacijenti se mogu vratiti uobičajenim aktivnostima odmah istog dana ili sledećeg dana.

Koliko je potrebno vremena kako bi se videli rezultati?

Pacijenti obično primećuju poboljšanja unutar nekoliko nedelja do 2 meseca nakon tretmana.

Da li je laserska rejuvinacija vagine dostupna svuda?

Postupak je u Evropi i USA dostupan u mnogim klinikama i medicinskim centrima, ali neke klinike možda nemaju pristup. U Srbiji se izvodi u privatnom sektoru samo na tri mesta.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod bolova tokom seksa?

Da, poboljšava elastičnost i vlažnost, što može smanjiti neprijatnosti tokom seksa.

Da li postoji godišnja granica za lasersku rejuvinaciju vagine?

Nema stroge starosne granice, ali postupak je često popularan među ženama srednjih godina. A veoma koristan pacijentima u perimenopauzi i posle menopuze.

Da li je tretman odobren od strane medicinskih organizacija?

Mnogi oblici laserske rejuvinacije vagine odobreni su od strane određenih zdravstvenih tela, ali status u USA može varirati u odnosu na preporuke FDA.

Zbog čega je bitno da su u ordinaciji u kojoj radi vaš odabrani ginekolog dostupni svi aparati i načini lečenja?

Ginekolog iz ordinacije koja je ima samo centrifugu za obogaćivanje plazme trombocitima (Prp metod) će vam možda predložiti tu vrstu rejuvinacije iako ona nije dala najbolje rezultate i polako prelazi u prošlost.

Lekari u velikim državnim ginekološkim kućama, nemaju ni laser, ni PRP, ni TTCRF već su im na raspolaganju samo klasične hirurške operacije.

Ginekolozi iz dermatološko-kozmetičkih ordinacija ce najviše insistirati na hijaluronu ili mezonitima.

Ordinacije koje su dale 35 000E za magnetnu stolicu ce možda insistirati na njoj.

Lekari koji rade na 50 000E laserskim aparatima možda će reći samo laser.

Svi oni ako se ne bave vaginalnom estetskom hirurgijom možda neće odmah insistirati na istoj, iako je u ginekologiji nedvosmisleno dokazano da za uznapredovale stadijume opuštenosti i preširokog vaginalnog ulaza vaginalna hirurgija predstavlja malo bolnije ali najbolje i najtrajnije rešenje vašeg problema.

Koliko dugo pacijent treba čekati pre nego što može imati seks nakon tretmana?

Većina stručnjaka preporučuje da se čeka najmanje nekoliko dana do max. nedelju dana pre nego što se vrati seksualnim aktivnostima. U Srbiji dr Radović savetuje, početak odnosa 48h posle lasera.

Da li laserska rejuvinacija vagine može poboljšati urinarnu funkciju?

Da, ojačava mišiće dna karlice, zadebljava prednji vaginalni zid koji nosi bešiku i uretru, poboljšavajući kontrolu mokraće i druge urinarne funkcije. Kod problema nevoljnog oticanja mokraće neophodno je prethodno precizno dijagnostikovati o kojoj vrsti inkontinencije se radi I doneti odluku o minimalno invazivnoj ugradnji suburetralnog slinga.

Kako laserska rejuvinacija vagine može uticati na emocionalno blagostanje pacijenata?

Poboljšanja u intimnom zdravlju, uključujući povećanje udobnosti tokom seksa, smanjenje nelagodnosti i povećanje seksualnog zadovoljstva, često pozitivno utiču na emocionalno blagostanje pacijenata. Osećaj povećane sigurnosti i zadovoljstva svojim telom može poboljšati samopouzdanje i podsticati pozitivne emocionalne promene. Ovo često doprinosi celokupnom osećaju blagostanja i kvalitetu života pacijenta.

Kako pacijenti mogu očekivati promene u urinarnim funkcijama nakon tretmana?

Poboljšanja u vaginalnim zidovima i mišićima dna karlice često doprinose boljoj kontroli mokraće i smanjenju problema s inkontinencijom, čime se poboljšava ukupna urinarna funkcija.

Kako laserska rejuvinacija vagine može uticati na žene koje prolaze kroz menopauzu?

Menopauza može doneti promene u tonusu i elastičnosti vaginalnog tkiva. Laserska rejuvinacija može pomoći u ublažavanju simptoma poput suvoće, atrofije, bolova tokom seksa i gubitka tonusa.

Da li je laserska rejuvinacija vagine posebno korisna za žene koje su rodile više puta?

Da, žene koje su rodile više puta, imale duže ili teže porodjaje, češće mogu imati gubitak tonusa i elastičnosti vaginalnog tkiva kao i proširen obim vagine. Laserska rejuvinacija može pružiti značajna poboljšanja u tim područjima.

Da li postoji razlika između laserske rejuvinacije vagine i klasične vaginalne hirurgije?

Da absolutno, klasična vaginalna hirurgija obuhvata hirurške zahvate, dok je laserska rejuvinacija potpuno neinvazivna i često se koristi za stimulisanje prirodnih procesa ozdravljenja.

Koje su kontraindikacije za upotrebu lasera?

-Bakterijska ili virusna infekcija

-Oslabljen imuni sistem

-Skleroderma

-Opekotine u predelu koji je tretiran laserom

-Sporo zarastenje rana u predelu koji je tertian

Kako laserska rejuvinacija vagine može uticati na seksualnu funkciju?

Poboljšanja u tonusu, vlažnosti i elastičnosti vaginalnog tkiva često pozitivno utiču na seksualnu funkciju, poboljšavajući zadovoljstvo i komfor tokom seksualnih aktivnosti.

Related Articles

Leave a Comment