Modernim stilom do potpunog uživanja

by Iva

Uređenje enterijera oduvek je bio izazov za svaki životni prostor. Raspored i veličinu prostorija u domu potrebno je uskladiti sa odgovarajućim dimenzijama nameštaja, tepiha, belom tehnikom i ostalim komadima koji su neophodni za svakodnevni život. Ukoliko volite da eksperimentišete sa stilovima i različitim dezenima, trudite se da u svaku prostoriju unesete i lični pečat, koji daje notu jedinstvenosti i originalnosti. 

Atraktivnost prostora ogleda se i u funkcionalnosti i komforu doma u kome živite, zato on prvenstveno mora biti opremljen prema vašim potrebama. Prostorije možete ukrasiti različitim slikama, fotografijama, cvećem i nesvakidašnjim zavesama, koje će dati dozu elegancije i modernosti. Sve učestaliji izbor prilikom adaptacije stana predstavljaju inovativna rešenja, koja se idealno uklapaju u svaki životni prostor. Jedna od takvih su zebra zavese, koje poseduju velike prednosti u odnosu na klasični tip zavesa. 

Zašto odabrati zebra zavese?

Inovacije u enterijeru javljaju se kao težnja ljudi za promenom i praćenjem trendova. Na taj način, javila se i potreba za multifunkcionalnim, praktičnim i modernim varijantama zavesa. Tako su nastale zebra zavese, koje istovremeno imaju funkciju zavesa, a pokreću se pomoću mehanizma slično kao roletne. Predstavljaju vid rolo zavesa, koje imaju široku primenu – od stanova i kuća, do poslovnih prostora. Zebra zavese su specifičnog izgleda, jer se sastoje od pruga koje različito propuštaju svetlost. Zahvaljujući mehanizmu, koji može biti ručni ili automatski, sami regulišete nivo svetlosti u prostoriji.

Da su zebra zavese pravi izbor, u prilog govore sledeće činjenice:

  • Modernog su izgleda i različitog dizajna

U zavisnosti od vaših potreba, postoji čitava paleta različitih boja i dezena zebra zavesa. Pruge od kojih su sastavljene pomenute zavese mogu biti različitih širina, ali i teksture, što povećava njihovu atraktivnost. U ponudi zebra zavesa su reljefaste, glatke, pruge u jednoj ili čak više nijansi boja, pa je uklapanje u svaki vid enterijera krajnje jednostavan. 

  • Efikasne su i praktične

Zebra zavese, osim što dekorišu vaš prostor, predstavljaju i idealnu zaštitu od sunčevih zraka, naročito tokom letnjih meseci. Osim toga, privatnost je još jedna prednost koju ove zavese nude, jer je platno od kojeg su sastavljene idealan paravan za radoznale poglede. 

  • Idealne su za osobe sklone alergijama

Za razliku od klasičnih zavesa, zebra zavese imaju antialergijska i antistatička svojstva, pa ne privlače prašinu. Idealne su u prostorima gde borave mala deca ili osobe koje se osetljive na grinje i prašinu. 

Postavljanje zebra zavesa po meri za laku montažu i uklapanje

Izrada i montiranje zebra zavesi predstavlja prilično jednostavan postupak, koji podrazumeva uzimanje dimenzija prozora i balkonskih vrata. Nakon toga, izrađuje se zebra zavesa po meri, tako da su greške sa uklapanjem minimalne. Prilikom montaže, možete se opredeliti za mehanizam koji želite, kao i za zaštitnu masku za platno. Zavesa se može postaviti sa unutrašnje strane stolarije, na plafonu ili zidu. 

Održavanje zebra zavesa

Kvalitetno platno od koga su zebra zavese sastavljene, osim što ne privlači prašinu, ne upija ni mirise, što je idealno za prostorije sa velikom koncentracijom ljudi. Prilikom čišćenja zebra zavesi, meka pamučna krpa i rastvor sapuna i vode biće sasvim dovoljno da se uklone sve nečistoće. Više nema pranja u veš mašini, kao ni dosadnog peglanja. 

Umesto toga, svoje vreme iskoristite uživajući sa svojom porodicom i prijateljima.

Related Articles

Leave a Comment