Koje zavese su najpraktičnije za vašu vikendicu?

by Iva

Nekoliko godina unazad, postoji trend kupovine vikendica. Populacija stanovništva koja živi u velikim gradovima, u potrazi je za mestom van gradske buke i užurbanosti, odnosno mesto gde će moći potpuno da uživa u prirodi. Kao odlično rešenje javljaju se vikendice, kako one na planinama, tako i one pored vodenih površina – reka, jezera i mora. Ono što je zajedničko svima njima jeste da su daleko od briga i izvora stresa, i da su mesto gde možete okupiti porodicu, prijatelje ili članove šire familije i uživati u svim čarima prirode: suncu, čistom vazduhu, šetnji. 

Kako biste uživali u danima koje provodite u vikendici i letnjikovcu, pa čak i ako oni nisu brojni, potrebno je da vreme posvetite njenom uređenju. Da bi vaša vikendica odisala funkcionalnošću i toplinom, potrebno je da pažljivo izaberete svaki komad nameštaja i dekoracije. U zavisnosti od toga da li vam se više dopada tradicionalni, planinski stil uređenja vikendica, koji podrazumeva puno komada od punog drveta, ili onaj savremeni, koji sa sobom donosi komade od savremenih materijala, biraćete vaš nameštaj. Na kraju procesa opremanja vaše vikendice, neophodno je da pažnju posvetite i odabiru zavesa za prozorene, koji će dati poseban pečat celokupnom izgledu vikendice. Izbor zavesa je veoma važan jer on diktira nivo osvetljenje prostora, sa jedne strane, a sa druge strane, zavese čuvaju vašu privatnost od spoljašnjih pogleda. Naša preporuka za prozore u vašoj vikendici su rolo zavese šivene po meri. 

Rolo zavese šivene po meri – praktično rešenje za sve prozore u vašim vikendicama

Rolo zavese šivene po meri su trend među zavesama koji je veoma popularan poslednjih nekoliko godina, i po svemu sudeći, zadržaće se veoma dugo. Ova vrsta zavesa može se kupiti u širokom izboru paleta boja, interesantnih i modernih dezena i atraktivnih modela platna. Zbog svega toga, rolo zavese šivene po meri odgovoriće zahtevima svakog stila uređenja što ih čini veoma praktičnim. 

Kada je reč o materijalima koja se koriste za proizvodnju rolo zavesa šivenih po meri, ona su veoma kvalitetna i mogu biti izražena od različitih vrsta materijala. Vi možete birati između neporvidnih, providnih, neprovidnih, tačkastih ili mrežastih materijala, koja mogu biti u jednobojna, prugasta ili u nekom od različitih dezena, pa ih lako možete kombinovati sa različitim komadima nameštaja u vašoj vikendici.  

Rolo zavese šivene po meri sa leve ili desne strane imaju praktičan mehanizam, odnosno lančić, uz pomoć koga se podižu ili spuštaju i uz pomoć koga se povećava ili smanjuje nivo osvetljenja u prostoriji u kojoj su postavljene. 

Rolo zavese šivene po meri prave se po dimenzijama prozora u vašoj vikendici i veoma lako se održavaju

Rolo zavese šivene po meri izrađuju se po tačno određenim dimenzijama vašeg prozora, pa ne morate brinuti o tome da li će odgovarati prozorima vaše vikendice. Ova vrsta zavesa se može staviti na  na zid,  plafon ili na okvir vašeg prozora, odnosno na bilo koju površinu koja vam odgovara.  

Kada je reč o održavanju ovih zavesa ono ne treba da vas brine. Potrebno je samo da rolo zavese šivene po meri obrišete vlažnom krpom, a zatim suvom krpom pređete  preko platna, i to je sve. 

Related Articles

Leave a Comment