Online knjižare da ili ne?

by Iva

Online knjižare sve više se formiraju i postaju deo stvarnosti. Mnogi ljudi vole da knjigu koju čitaju imaju u ruci, kažu da je to bolji osećaj nego čitati je na ekranu. Mnogi pak radije vole da knjige čitaju preko svojih laptopova u svakom trenutku i na svakom mestu.

Razne pogodnosti možete naći u okviru online knjižara i pronaći omiljenu, dugo čekanu knjigu koju sada možete imati odmah i na ekranu.

Želiš dobijati najnovije besplatne knjige na e-mail?

Da biste koristili mogućnosti koje nudi online knjižara morate biti registrovani nan njihovoj web stranici. Nakon registracije možete preuzimati knjige za čitanje.

Uglavnom postoje određene takse registracije i korišćenja ove usluge ali su to simbolični iznosi ukoliko se pretplatite na godišnjem nivou.

Često određene online knjižare nude probni period za korišćenje usluga knjižare i to obično bude mesec dana. Naravno kao na svakom sajtu koji pruža usluge postoji deo gde možete pročitati uslove korišćenja, način korišćenja usluga koje nudi online knjižara i ostale pogodnosti. Takođe, mnoge nude da postanete član kluba čitalaca i dobijete dodatne pogodnosti.

Kakve knjige nude online knjižare

Na sajtu online knjižara možete naći alternative (alternativna kategorija knjiga je posebna po svom nesvrstanom doživljaju poput naslova Dvanaesta planeta, Tajna kvantnog života, Život posle smrti i dr.),beletristika, besplane knjige (knjige bez autorskog prava),bestseleri, biografije i memoari, dečje knjige, domaća literatura, drame, fantastika, filozofija, psihologija, nauka, njige o zdravlju, krimići, ljubavni romani, poezija i dr.

Možete videti listu najprodavanijih bestselera svetskih i domaćih izdanja.

Ukoliko ne možete naći naslov na svakom sajtu online knjižare imate ,mogućnost pretraživanja i filtere koji vam mogu pomoći da lakše dođete do željenog naslova. Skoro svaka online knjižara ima i svoju fejsbuk stranicu koju ukoliko joj se pridružite možete posećivati i informisati se o novim izdanjima i pogodnostima ili nekim novinama. To mnoge čine i slanjem na mejlove korisnika svoje online knjižare.

Upoznajte se sa životom omiljenog pisca u online knjižarama

Mnoge online knjižare pružaju mogućnost da se na sajtu u odeljku književnici upoznate i informišete o životu omiljenih pisaca. Tu možete naći sve ono što možda niste znali o nekom piscu i upoznatis e sa interesantnim detaljima iz života omiljenog pisca.

Jeste li vi autor ili izdavač?

Ukoliko pišete i želite da promovišite vašu knjigu pred hiljadama ljubitelja knjiga onlajn knjižare su savršeno mesto za vaše izdanje. Prijavite se predstavnicima onlajn knjižare i postanite verifikovani autor na njihovoj stranici.

Verifikovani autori mogu da objavljuju tekstove vezane za svoju knjigu i tako je dodatno promovišu.

Još uvek niste odlučili šta biste čitali?

Ukoliko se još uvek niste odlučili koja bi bila prva knjiga za čitanje online knjižare vam nude jednu dobru mogućnost. Mnoge vam mogu pomoći tako što ćete ih usmeriti na ono što ste do sada čitali a oni vas mogu uputiti šta je od postojeće literature odgovarajuće za možda sledeći naslov za čitanje, a tu su i sajtovi sa preporukama za čitanje gde ćete sigurno nešto pronaći.
Related Articles

Leave a Comment