Top 10 stvari zbog kojih ćete poželeti da posetite Maleziju

by Vlada
malezija

Malezija je, kako se često predstavlja, ona istinska Azija. To je multikulturalna zemlja, koja već na prvi pogled daje uvid u nasleđe Malajaca, Kineza, Indijaca, Šri Lanke i drugih azijskih naroda koji su ovde ostavili trag. Što se tiče pejzaža, ova zemlja mami plažama, brdima, pa čak i blistavim gradskim panoramama poput one u Kuala Lumpuru. Poznata je po svom gostoprimstvu kojim pozdravlja putnike iz celog sveta, servirajući im ukusnu hranu, mazeći ih tradicionalnim banjama i nudeći im neverovatna iskustva kupovine.

Za one koji su već putovali u Aziju, obišli omiljena mesta ka kojima se zapadnjaci obično upućuju i sada žele nešto novo i autentično, Malezija je ta prava destinacija. Nećete da pogrešite ako odaberete ovu zemlju jer u njoj možete da iskusite najbolje od onoga što Azija nudi.

Zato nije bilo teško izdvojiti 10 najboljih razloga koji su neodoljivi i koji će vas naterati da odmah pogledate pakete putovanja turističkih agencija za ovu svestranu i pristupačnu zemlju.

1. Ovo je turistička destinacija za svaki džep

Bez obzira da li imate mali budžet ili tražite mesto za bogat i luksuzan odmor, Malezija će imati šta da ponudi kako biste bili zadovoljni! Možete odabrati da ostanete u hostelu sa jako povoljnim cenama ili da odaberete luksuzni hotel sa svim modernim sadržajima. Većina atrakcija u ovoj zemlji ima razumne cene. U poređenju sa drugim azijskim destinacijama, Malezija je pristupačna i nudi odličan kvalitet za uloženi novac.

2. Malezija će vas očarati svojim zadivljujućim plažama

Skoro svi koji žele da putuju u Maleziju znaju za lepotu Langkavija. Okružen tropskim vodama i primamljivim plažama, Langkavi je mesto luksuznog odmora, gde su smešteni najlepši hoteli u Maleziji. Čuveni Dragulj Kedaha, koji predstavlja mesto neizmerne lepote, zaštićen je UNESCO-m kao jedini geo park u regionu jugoistočne Azije. Kad vidite tu bujnu vegetaciju i neopisive vodopade, biće vam jasno i zašto!

Ali Langkavi nije jedina tropska lepota ove zemlje. Postoji veliki broj arhipelaga u Maleziji, koji bi mogli posramiti čak i Bahame. Samo zavirite na ostrvo Perhentian i bićete oduševljeni ovim otkrićem.

Najbolji izleti na plažu i ostrva u Maleziji: Langkavi, ostrvo Perhentian, ostrvo Tioman, ostrvo Redang i Borneo

3. Zemlja je obdarena bujnim prašumama

Ne treba nam veći drugi razlog za posetu od saznanja koliko je Malezija bogata u pogledu prirode i divljih životinja. Skoro dve trećine ove zemlje prekriveno je prašumama, koje služe kao stanište za 20% svetskih životinjskih vrsta. Trekeri i entuzijasti iz celog sveta, ljubitelji divljih životinja i ptica, privučeni su lepotom i sirovošću njene prirode. Možemo reći i neukaljanošću, jer Malezija nije turistički komercijalna kao Tajland ili Bali.

Ne morate čak ni da pravite kompromise u pogledu luksuza dok istražujete ove oblasti jer imate mnogo odmarališta za izbor. Ali ako biste radije odseli u ekološki održivom smeštaju, samo podignite svoj šator gde god želite. Vodite računa samo da je bezbedno!

Najbolja mesta u Maleziji za prirodu i divlje životinje: Nacionalni park Taman Negara, Nacionalni park Kinabalu i Nacionalni park Gunung Mulu.

4. Postoji bezbroj avanturističkih aktivnosti koje možete isprobati

Ova zemlja razume da putovanje nije ograničeno na razgledanje, pa vam nudi obilje aktivnosti. Možete biti potpuni početnik ili stručnjak, postoji duga lista stvari koje treba da uradite u Maleziji za potpuni doživljaj. Možete da ronite da biste videli očaravajući morski život ili da skočete padobranom iz helikoptera; izbor je vaš.

Vrhunske avanturističke aktivnosti u Maleziji: ronjenje, padobranstvo, rafting, paraglajding, parasailing, bungee jumping i trekking u džungli

Najvažnija mesta u Maleziji za željne avanture: Kuala Lumpur, Langkavi, Selangor i Kota Kinabalu

5. Uticaji različitih kultura sa intrigantnom istorijom i arhitekturom

Dok lutate ulicama Malezije, shvatićete da nisu samo Malajci koji ovo mesto nazivaju domom; ovde živi značajan broj Indijaca, Kineza i Šrilančana, kao i drugih naroda. Malezija je mesto različitih kulturnih uticaja, a ova mešavina različitih etničkih grupa je ono po čemu se ova zemlja ističe.

Mnoge lokacije pripadaju UNESCO-voj baštini koje pričaju svoje priče o životu i ljudima sa ovog prostora.

Najbolja mesta u Maleziji za entuzijaste kulture: Malaka, Kuala Lumpur, Džordžtaun, Ipoh i Putrajaja

6. Glavni grad, Kuala Lumpur

Glavni grad Malezije, Kuala Lumpur, je grad koji prednjači svojom futurističkom infrastrukturom i noćnim životom. Ovaj svetski grad nalazi se na listi putnika i imigranata bez obzira na njihove geografske granice. Mogli biste putovati sa decom, supružnikom ili čak solo, i nikada neće biti vremena da vam nešto nedostaje.

Kuala Lumpur je jedna od glavnih turističkih mesta u zemlji i razmaziće vas svojom ponudom bilo da pričate o smeštaju, kupovini, razgledanju ili hrani. Samo se pobrinite da posvetite dovoljnu količinu vremena ovom gradu tokom vaše posete Maleziji.

Najbolje turističke atrakcije u Kuala Lumpuru: kula Petronas, park ptica Kuala Lumpur, trg Merdeka, Akuaria KLCC, Petaling Street i Nacionalna džamija Malezije

7. Šoping raj za turiste

Želite da vidite oznake ekskluzivnih premium brendova? Ili biste radije išli u uličnu kupovinu u Maleziji i cenjkali se? Pogađate da je Malezija raj za obe vrste kupovine. Ova zemlja je ostvarenje snova svakog kupoholičara, čak i ako putuju sa ograničenim budžetom. Različiti gradovi kao što su Ipoh, Džordž Taun i Kuala Lumpur imaju tržne centre u kojima možete pronaći prodavnice luksuznih brendova. Međutim, dok lutate gradom, na uličnim tezgama imate mogućnost kupovine lokalnih rukotvorina.

Najbolja mesta u Maleziji za kupoholičare: Kuala Lumpur, Langkavi, Ipoh, Malaka i Džordžtaun

8. Malezijska ulična hrana je bez konkurencije

Kaže se da ako sebi ne dozvolite da uživate u uličnoj hrani Malezije, vaše putovanje nije potpuno. U Maleziji vas čeka ukusna mešavina ukusa i začina, možete uživati u najboljim rezancima, pirinču, supi i drugim ukusnim đakonijama!

Najpoznatija po svojoj kontinentalnoj hrani, Malezija možda ne zvuči previše privlačno za vegetarijance.

Najpopularnija ulična hrana koju možete probati u Maleziji: Assam Laksa, Rojak, Koai Chiap, Chee Cheong Fun i Ice Kacang

9. Meštani su ljubazni i gostoljubivi

Vrlo je važno, dok putujemo u inostranstvo, pa čak i nekoliko stotina kilometara daleko od našeg doma, način na koji se lokalno stanovništvo odnosi prema putnicima može povećati ili pokvariti doživljaj mesta. Malezija je jedna takva zemlja u kojoj su lokalni stanovnici gostoljubivi i prijateljski nastrojeni. Oni su tu da vam pomognu sa uputstvima, smešiće vam se dok prolazite ulicama, biće tu da pričaju o svojoj kulturi i običajima.

10. Zahvaljujući povoljnom vremenu tokom cele godine možete planirati putovanje u Maleziju kad god poželite

Zemlja ima povoljne vremenske uslove skoro tokom cele godine. Zahvaljujući svojoj veličini, uvek možete izabrati put, rukovodeći se sopstvenim planovima. Pošto je veći deo zemlje prekriven prašumom, zaista ćete uživati u prijatnom vremenu.

Postoji zilion razloga zašto ova zemlja mora da se nađe na vašoj listi, ali nadamo se da ste dobili ideju o tome šta vas čeka. Ako planirate posetu Maleziji za kompletno azijsko iskustvo, paketi putovanja Travel Boutique-a će vam pomoći da iz vašeg putovanja izvučete najviše.

Related Articles

Leave a Comment