SIMBOL LJUBAVI: PET KORAKA DO IZBORA SAVRŠENOG VERENIČKOG PRSTENA

by Iva

Bilo koji izbor poklona da je u pitanju odgovornost kupca je velika. Onda možete misliti kako se osećaju muškarci koji treba da izaberu ono što mnogi smatraju simbolom ljubavi – vereničko prstenje. Međutim, kada ste sigurni u osobu sa kojom planirate zajednički život i kada ta kupovina predstavlja više izvor zadovoljstva nego odgovornosti, sve je lakše. Uz par dobrih saveta i ova kupovina može biti olakšana i nešto u čemu ćete uživati. 

Prvi korak ka zajedničkom životu i postavljanje jednog od pitanja koje menja život mnogima nije lak zadatak. Koliko god da poznajete svoju lepšu polovinu, vereničko prstenje za specifičnu osobu nije lako izabrati. 

OBRATITE PAŽNJU NA VELIČINU

Iako mnogi misle da je ovo izazovno, postoji par trikova koji vam to mogu olakšati. Prvi i najlakši način je da nađete neki prsten koji ona već nosi i da se na osnovu njega odredi veličina u zlatari. Samo budite brzi da ne primeti da joj iz kutije nedostaje jedan komad nakita pa da posumnja u to da se nešto dešava. Ako vam to ne uspe, uvek možete da pitate neku drugu blisku žensku osobu da ode sa vama i pomogne vam. Ili da otprilike napravite izbor. Ako se i desi da pogrešite veličinu, danas većina zlatara nudi mogućnost da se u istu vratite kako bi se izvršile korekcije veličine. 

BIRAJTE VERENIČKO PRSTENJE NA OSNOVU STILA IZABRANICE

Odnosno, ovo će više biti od pomoći osobi koja prodaje vereničko prstenje. Pitaće vas kako se oblači buduća mlada, šta inače voli da nosi od nakita. Da li je to belo ili žuto zlato? Da li je uopšte neko ko nosi nakit? Ako je vaša izabranica neko ko je konzervativniji i tradicinalniji tip onda će i prodavačica znati koje modele da vam ponudi. Ako je ona neko prati modu i trendove onda će vam ponuditi trenutno veoma popularne ,,rose gold“ varijante. Mada, obratite pažnju i na razgovore koje vodite sa izabranicom na temu venčanja i veridbe uopšteno. Žene umeju da na suptilan i indirektan način pokažu šta je ono što žele. Ako vam da i neki direktan savet, što je vrlo moguće da će se desiti, pažljivo slušajte. Kao i za veličinu prstena, tako možete za savet da pitate i neku njenu drugaricu u koju imate poverenja. Znate da žene vole da međusobno dele svoje interesovanja i želje, pa je velika verovatnoća da će i najbolja drugarica znati šta buduća mlada želi. 

RAZMIŠLJAJTE O IZBORU DIZAJNA

Iako je važno da se vereničko prstenje svidi budućoj mladi, važno je da se svidi i vama. Pored toga, pri kupovini, razmišljajte i o tome da se on lako nosi, da je uklopiv uz neke opšte stilove, te da ne predstavlja smetnju pri svakodnevnom nošenju. Zaključak je da pored lepote treba da bude i funkcionalan.  

IZBOR METALA

Vereničko prstenje obično bude od belog ili žutog zlata, ali danas su sve popularnija roza zlata. Obično se izbor metala dovodi u vezu sa nakitom koji je vaša izabranica do sada volela da nosi. Ali pored toga bilo bi dobro da proverite da li je vaša izabranice alerginačna na neki metal, te da taj ne uzimate u obzir. Opet, opšte preporuke prodavaca u zlatarima i u ovom delu mogu biti od velike koristi. 

BUŽET KOJI STE OPREDELILI ZA OVU PRILIKU

Nekada uspete da uklopite sve što je gore navedeno, ali kada čujete cenu nerado morate da odustanete od kupovine. Zato je najbolje da na početku potrage otvoreno razgovarate sa prodavcima i kažete im koliko novca možete da izdvojite. Tako nećete sebe dovoditi u neprijatnu situaciju. Toliko je dostupnih modela i dizajna da ćete sigurno naći savršen izbor za onu sumu novca koju za ovu priliku možete da izdvojite. 

Related Articles

Leave a Comment