TV servisi – vraćaju u život svaki televizor

by Iva

U poslednjih 50 godina, tehnika i tehnologija su munjevito napredovale. Vrlo često se desi da kada kupimo neki uređaj ili aparat, ne štedimo novac jer računamo na to da će duže vreme biti „poslednje čudo tehnike“.  To je posledica starih navika. Novi trendovi nalažu da znamo da se verovatno vrlo brzo može dogoditi da se pojave nove generacije i da je naša mašina opet prevaziđena. Ali, iz TV servisa nam poručuju, da dok ima ko da naše uređaje održava i popravlja i dok ima šanse da se naš uređaj ponovo pusti u pogon, razloga za brigu nema.

CRT modeli televizora – slika prošlih vremena

Više ih nema u proizvodnji, potpuno su prevaziđeni. Međutim, mnogima nostalgija nije dala da ih se odreknu. U TV servisima kažu da i za njih još uvek ima nade. Postoje kvarovi karakteristični za ove modele televizora, pa i dalje postoji način da se oni poprave. TV serviseri ističu da su to bili dobri televizori, ali ono što je sada napredovalo je način rada ovih uređaja. Zato su mali televizori sa ekranima koji nisu ravni izašli iz mode. U TV servisima i dalje ima delova za njih, čak originalnih delova. Naravno, pojedini ozbiljni kvarovi i dalje ostaju nerešivi, ali to se ne događa često. Ako imamo u vidu da se najžešći kvarovi starih televizora dogode zbog udara groma, možemo konstatovati da su vrlo izdržljivi oldtajmeri.

LCD televizori – bolji nego što smo mislili

Može se reći da je ovaj model televizora neka međugeneracija. U TV servisu saznajemo da su se pokazali kao vrlo dobri. LCD televizori ne funkcionišu na potpuno inovativan način, u smislu da na tom principu rade i mnogi mobilni telefoni, monitori, kamere (Liquid Cristal Display). Oni ne proizvode svetlost, potrebni su im spoljni izvori svetlosti. Upravo tu i dolazi do najčešćih kvarova, na pozadinskom osvetljenju. Problem se rešava tako što se sve problematične lampe zamene. One moraju biti originalne, odnosno iste kao fabričke, jer će samo tako kvar zaista biti otklonjen.

LED televizori – dok traje garancija

Funkcionišu kao LCD televizori, s tim što su im pozadinska svetla LED diode. Od 2017. godine je to tehnologija koja se primenjuje, iako ne daje baš najsjajnije rezultate. Naime, u TV servisima upozoravaju da LED diode  brzo pregore i to je neminovnost. Mogu se zameniti novim, originalnim, ali u celini, jer je samo tako problem rešen. Kod LED televizora se najčešće javlja problem plavog ekrana, baš zbog tih dioda. U TV servisima uspešno mogu rešiti ovaj problem. Međutim, upozoravaju da je bolje javiti se što pre i zbog samog kvara i zbog plavog svetla koje mnogo šteti očima zbog jakog UV zračenja.

TV servisi su vam uvek na raspolaganju

Iako se sa komplikovanijom tehnologijom, komplikuju i kvarovi, u TV servisima, još uvek svaki mogu rešiti. Dok poprave vaš televizor, daće vam svoj, zamenski na privremeno korišćenje. To sve uredno bude zapisano na prijemnom listu, dijagnostikovano kroz dan – dva i uz predračun ostavljeno vama da odlučite šta želite i uradite kako je najbolje za vas i za vaš televizor.

Related Articles

Leave a Comment