Zbog čega treba učiti strane jezike?

by admin
engleski jezik ucenje

Pošto živimo u digitalnom modernom vremenu očekuje se da govorite nekoliko jezika, ili da bar vladate osnovama engleskog jezika. Poznavanje bar jednog svetskog jezika u globalnom društvu je samo benefit koji možete iskoristiti prilikom studiranja, putovanja ili apliciranja za posao. Brojna Istraživanja su pokazala da učenje novog jezika ima veoma pozitivan uticaj na naše psihološko zdravlje. Takođe, ako se posvetimo učenju novog stranog jezika to nam može doneti određene benefite u društvu. Ako se odlučite za učenje stranog jezika škola stranih jezika Vam može u tome pomoći. U nastavku teksta možete pročitati 5 razloge zašto je dobro znati strane jezike.

Novi jezik donosi nova poznanstva

Novi jezik je najbolje učiti u grupi, a svaka škola stranih jezika Vam to može omogućiti. Grupe su najčešće od 8 ili 10 polaznika što znači da će profesor moći u potpunosti da Vam se posveti, a imaćete druge polaznike sa kojima ćete praktikovati govorni jezik. Kada negde otputujete i progovorite sa lokalcima njihov jezik lakše ćete sklopiti poznanstva i saznati nove stvari.

Mogućnost dobijanja boljeg posla

rad u inostranstvu

Ako znate strani jezik već ste u prednosti u odnosu na druge kandidate koji znaju samo maternji jezik kada konkurišete za posao. Danas je normalno da kompanije posluju sa klijentima iz inostranstva, a engleski jezik je jezik koji se podrazumeva u biznis krugovima. U Srbiji već godinama posluju firme čija su sedišta na svim svetskim meridijanima, tako da ako poznajete jezik određene kompanije to je velika olakšica prilikom zaposlenja.

Učenje novog jezika delotvorno utiče na naš mozak

Kada učite novi strani jezik izoštravate pažnju i fokus i na taj način poboljšavate pamćenje. Naučna istraživanja su pokazala da ljudi koji govore dva ili više jezika su racionalniji, imaju bolju pažnju i lakše zaključuju stvari. Kada učite strani jezik to pozitivno utiče i na naš maternji jer se učimo strukturi jezika uopšte i tako poboljšavamo govor.

Putovanja će postati prava poslastica

samostalno putovanje

Kada govorite neki svetski jezik putovanje postaje pravo uživanje jer više nećete imati problema u komunikaciji sa lokalnim stanovništvom. Saznaćete iz prve ruke gde su najbolji restorani i šta ne smete propustiti dok ste u tom gradu. Kada poznajete jezik države koju ste posetili bolje ćete razumeti i upoznati kulturu tog naroda.

Učenjem stranog jezika raste samopouzdanje

Kao i sa usavršavanjem bilo koje nove veštine, tako je i sa učenjem novog stranog jezika. Kada shvatite da to možete Vaše samopouzdanje raste, i bićete spremni da pričate sa izvornim govornicima i stičete praksu. Učenjem novog jezika proširićete svoje životno iskustvo i vidike generalno.

Učenje stranih jezika više nije luksuz i retkost već neophodnost u današnjem modernom svetu. Vaše je samo da uložite svoje vreme i napor, ali benefiti koje ćete dobiti učenjem novog jezika su višestruki. Morate znati da za učenje stranog jezika ne postoje starosne granice i da možete početi kad god želite. Svaka škola stranih jezika ima formirane grupe za odrasle. Vaše je samo da odaberete jezik koji Vam se čini zanimljiv za učenje i krenete. Koji jezik birate? 

Related Articles

Leave a Comment