Da li su trakaste zavese za pogodne kuću kao i za poslovni prostor?

by Iva

Trakaste zavese su do skoro bile poznate kao zavese koje su pogodne samo za kancelarije, ali se danas ta granica briše. Ne moraju da budu sterilne, jednolične i odlično su rešenje za efikasno regulisanje prodora svetla, kao i zatamnjivanje uz samo nekoliko pokreta mehanizma.

Postavljanjem trakaste zavese dobijaju se nove i zanimljive mogućnosti u uređenju svakog prostora pa i domova koji izgledaju lepše kakav god da je unutrašnji stil.

Trakaste zavese za vrata i prozore u vašem domu

Sistem trakastih zavesa ima jedinstvenu konstrukciju gde se noseća konstrukcija – šina postavlja na plafon, a na nju se postavljaju trake, slično kao što se kači i klasična zavesa, ali se tu svaka sličnost završava.

Poznate su po tome što su napravljene tako da uz pomoć mehanizma mogu da se pomeraju levo-desno i tako oslobađaju prozor, a mogu i da regulišu prodor svetla uz pomoć svojih lamelica.

Naime, trakaste zavese jednostavnim okretom lanca počinju svoju rotaciju pa se mogu složiti u red i tako blokirati svetlo ili sve stajati uspravno pa da minimalno blokiraju pogled, a da otvor i dalje ima zavesu.

Ove mogućnosti su idealne za stambeni prostor, a naročito tamo gde je neophodno regulisati vidljivost pa da se lako dolazi do delimičnog zamračenja, potpunog zamračenja, veće privatnosti ili oslobađanja prozora od svake zavese.

Menjaju roletne i drapere pa su važne u uštedi novca i podizanju kvaliteta stanovanja. Kada se postave trakaste zavese cena je možda skuplja od klasičnih modela, ali ih menja godinama, funkcioniše bez problema pa se celokupno ulaganje to mora uzeti u obzir kada je u pitanju izbor ovog modela.

Savremeni materijali donose savremene uslove življenja

Iako jesu zavese, trakasti modeli su takođe inovativni i mnogo su više od regulacije svetla i dekoracija. Upravo zbog toga se i preporučuju za korišćenje. Novi izgled donosi nove prednosti, a unapređeni materijali i dodatne benefite zbog kojih su ponovno popularne i često se postavljaju.

Platno se izrađuje od antibakterijskog materijala koje je uvek čisto, ne upija mirise i dovoljno je povremeno brisanje vlažnom krpom da vaš dom uvek bude čist i zdraviji za život.

Mehanizam je manuelni, ali se može postaviti elektromotor ili senzor pa da zavesa daljinski ili sama reguliše prodor svetla.

Pošto platno ne propušta UV zrake, u prostorijama se bolje reguliše temperatura, a nema ni štetnog sunčevog zračenja.

Na kraju, ali takođe važno je i to što se mogu birati boje trakastih zavesa tako da će se one uklopiti u svaku zamisao i može se dobiti željeni efekat.

Trakaste zavesa – cena za izradu po meri

Da bi imali kvalitetne modele važno je da se naprave po meri i tačnim dimenzijama svih vrata i prozora jer je to situacija kada je za trakaste zavese cena objektivno formirana i dobijaju se najbolji, originalni modeli moji imaju sve obećane prednosti i karakteristike zbog kojih će one trajati godinama.

Pošto se lakše održavaju, bolje kontrolišu temperaturu i efektnije dekorišu prostor, opravdano je uložiti u trakaste zavese jer donose neke jedinstvene koristi zbog kojih ih sve više korisnika obožava.

Related Articles

Leave a Comment