Šta treba znati pre kupovine tuš kabine

by Iva

Pre nego što krenete u kupovinu tuš kabine za svoje kupatilo osim premeravanja, dodatnog materijala i majstora možete razmisliti o nekoliko stvari koje će vam biti od koristi prilikom kupovine. U daljem tekstu možete saznati o materijalu od kojih se izrađuju tuš kabine kao i o veličini i obliku tuš kabine.

Materijali

Tuš kabine se obično izrađuju pomoću termoformiranog akrila, jakog materijala koji je idealan za područje ležišta i formira čvrste zidove. Često postoji veliki broj metalnih detalja na vidljivijim mestima, uključujući ručke na vratima i samu tuš jedinicu. Ovi metalni komadi će obično imati hromiranu ili brušenu metalnu završnu obradu, za blistav ili nenametljiv izgled u zavisnosti od vaših želja. Stakleni delovi se gotovo uvek prave od debelog sigurnosnog stakla, koje je izuzetno teško razbiti i štiti kabinu i, što je još važnije, korisnika. 

Veličina

Tuš kabine ne zauzimaju mnogo  prostora. Veće jedinice, kao što su luksuzne duple tuš kabine, će zauzeti daleko veću površinu vašeg poda. Pre nego što uložite u tuš kabinu, odvojite dovoljno vremena da proverite da li se može udobno uklopiti u vaše kupatilo i, ako jeste, da li će previše dominirati prostorom ili ne. Raznovrsnost različitih veličina i stilova znači da bi trebalo da postoji tuš kabina pogodna za svako kupatilo razumne veličine, pa odvojite vreme i pronađite svoju savršenu tuš kabinu .

Većina tuš kabina će zahtevati minimalnu visinu plafona od dva metra, pa obavezno izmerite ovo pored toga koliko prostora na podu morate da radite. Takođe, ne zaboravite da ostavite dovoljno prostora ispred vaše kabine da možete ući i izaći iz nje bez previše poteškoća. Kvadrantne kabine su generalno manje i idealan su izbor za kupatila sa manje prostora, dok su pravougaone kabine obično luksuzne i mogu čak imati dva tuša za deljenje kabine. Većina tuš kabina ima klizna vrata, što znači da neće ulaziti u ostatak kupatila kada se otvore. 

Oblik

Oblik se obično odnosi na izgled osnove kada se gleda odozgo, kao što je kvadrat ili pravougaonik. Osnova kvadrantne kabine izgleda kao četvrtina kruga ili ovalna, sa jednim pravim uglom tako da se može postaviti u ugao i drugu zakrivljenu stranu. Kvadranti maksimalno iskorištavaju vaš prostor tako što se dobro uklapaju u ugao i minimiziraju količinu koju ulaze u ostatak kupatila. Kvadratne kabine imaju kvadratnu osnovu dok su pravougaone kabine duže i nude više prostora. Iako su ređe, kabine u obliku slova D su elegantne zakrivljene jedinice sa jednom ravnom stranom pozadi koje se mogu postaviti uz zid, odlične za upotrebu kao središnji deo u većem kupatilu.

Funkcije koje mogu imati tuš kabine

Tuš kabine višeg ranga mogu da sadrže niz dodatnih funkcija. To uključuje integraciju više glava za tuširanje, na primer, nadzemni tuš u stilu kiše, standardno montiranu glavu na zid i dodatnu slušalicu za tuširanje za dodatnu manevrisanje. Dodatni mlaznici za telo nude terapeutsko, masirajuće čišćenje dok se tuširate i kreću se od par mlaznica do desetak koji prskaju vodu pod visokim pritiskom iz svih smerova za intenzivno pranje. Vodootporni radio ili Bluetooth zvučnici takođe mogu biti uključeni, što vam omogućava da bezbedno slušate muziku dok se tuširate. Za dodatnu dozu opuštanja, neke od tuš kabina više klase mogu imati i umirujuće osvetljenje i aromaterapiju.

Related Articles

Leave a Comment