Gde se rashladiti ovog leta u Beogradu?

by Iva
Leto u Beogradu

Letnje gužve u vreme špica na beogradskim ulicama umeju i te kako da umore, da iscrpe, ali već u nekim narednim trenucima sve se zaboravlja i grad opet postaje najbolje mesto za uživanje. I dok čekate tako u red ispred semafora, čekate svoju stanicu da izađete iz prevoza ili se sunčate na pešačkom dok očekujete zeleno svetlo, vreme je za planove. Asfalt greje, ali postoje mnoge opcije da se fino rashladite i ovog leta u srpskoj prestonici. Sluške i dobru muziku pripremite za malo dobrog vajba i sklanjanje od buke, pa se zaputite ka nekoj od lokacija gde vas očekuje rashlađenje.

Lasta gradski splav – pravo utočište za vrele dane

Možda lepše i može da se nađe, jer iako ovo mesto vezujemo za najluđe noćne provode, Lasta gradski splav nije isključivo mesto noćnih đuskanja, već mesto u kojem možete uživati bilo kada i kako vama odgovara. Smešten na lokaciji kojoj se Beograđani sve više raduju i okreću, na Sajmu i Savskom keju, Lasta splav je danju mesto za uživanje, odmor, relaksirajuće sastanke. Ovde ćete u vrelim danima pronaći malu oazu čistijeg i svežijeg vazduha. A kada nastupi noć i sam grada nametne energičniji vajb, Lasta gradski splav postaje mesto na kojem ćete uživati u najvećim stranim i domaćim hitovima, uz mnogo igranja, radosti i uz najbolje klabere grada. Leto nije samo za rashlađivanje, jer nekada temperatura može da se podigne tako da prija, a splav Lasta je jedno od najboljih mesta gde možete osetiti kako se to radi i kako se u svemu uživa.

Gradski bazeni

Bilo da ste u samom gradu ili nešto dalje, sigurno je da vam se u blizini nalazi neki od gradskih bazena. Osim što ćete se rashladiti sigurno je i da ćete dobro odmoriti, relaksirati se plivajući, ali i uživati u društvu svojih ljudi ili nekih koji su vam u blizini. Jer druženje uvek obeleži posete bazenima, bilo da dođete sami ili sa nekim.

Ne morate za ovakve trenutke čekati samo vikende i slobodne dane, jer su odmor i rashlađivanje potrebni u svakom momentu. Dok se pripremate ujutru za novi radni dan, ranac iskoristite da spakujete neki peškir, kupaći, pa čim se smena završi neka vas noge odvedu do najbližeg bazena. Tako ćete iskoristiti deo dana, a možete ostati i u periodu noćnog kupanja. Šta ćete uopšte lepše od jednog letnjeg dana?!

Topčiderski park

Van bazena i splavova, Beograd nudi i veliki broj parkova i zelenih površina kao odličnih mesta da se pobegne od vrućine. Ali ne samo od vrućine, već i od gradske vreve, buke, užurbanosti svih koji nešto završavaju, jure ulicama. Možda i najbolji među njima jeste najstariji beogradski park sa ogromnim prostranstvom, ali i sadržajima koji vam pružaju da nekoga bolje upoznate sa Beogradom ili da  jednostavno decu naučite malo više o istoriji. Topčiderski park je uvek dobra ideja kada je Beograd u pitanju. Nalazi se nedaleko od centra grada, a u potpunosti izolovan od svega. Ovo je mesto gde ćete u letnjim danima pronaći odličnu hladovinu, napraviti koju dobru fotku i kojem ćete se sigurno rado vraćati. 

Related Articles

Leave a Comment