Ideje za ukrašavanje jelke na poslu

by Iva

Negovanje novogodišnjih praznika u korporacijama ili malim firmama i preduzećima je od vitalnog značaja za dobar rad i podstrek, motivaciju radnika.

Praznična atmosfera je uvek potrebna, pa je i sami uvedite u svoj kolektiv, bilo nekim dešavanjima, bilo dobro oprobanom taktikom kupovine poklona među kolegama, uz izvlačenje papirića ko kome kupuje poklon, a tu je svakako i dekoracija jelke. Dobro je da je kolektivno ukrasite, da organizujete neki casual Friday koji će biti posvećen samo tome, a ujedno će dobro doći i kao team building. Sve ono što savremene kompanije treba da imaju, zar ne?

Ali, kako ukrasiti jednu jelku u firmi, kompaniji, kancelariji? Mnogo boja ne odgovara, previše štrasa jedino ako se radi o ekstravagantnom brendu i njegovim prostorijama, što znači da i jelka mora da bude korporativna. Zato nalazimo ideje koje će vam odgovarati.

Koje boje ukrasa za jelku birati?

Jelka kao jelka, može da bude zelena ili bela, pošto su one sve popularnije. Ukrasi za jelku, pak, dosta su važniji. Mnogo boja govori o neukusu, nepažnji, a to jednom brendu svakako nije potrebno. Prvi savet u vezi sa tim jeste da ukrasi za jelku budu u bojama vašeg brenda, vaše firme. Ako je to neka nijansa plave, onda i jelka neka bude u tim tonovima ukrašena. Ako su vaše boje na braon, bež, onda ka njima i idite. Sve, pa čak i novogodišnja dekoracija trebalo bi da prati priču iza koje stojite, jer tako jedan brend učvršćuje svoju poziciju. Možda ne deluje da je bitno i nije najbitnija stvar u poslovanju, to je fakat, ali ukrasi za novogodišnju jelku, jelka, dekoracija, koji prate boje brenda, uklapaju se u sve ono što predstavljate, odaje utisak požrtvovanosti, rada, kvaliteta i razmišljanja. A to je sve što vam je u stvari i potrebno.

Kakve ukrase za jelku birati?

Ono šta nam prvo pada na pamet jesu kugle za jelku. Njima se u najvećoj meri svaka jelka i kiti. Bitno je samo da odaberete odgovarajuću boju, pomešate malo svetlucavih kugli, malo šljokičavih i to je sve. Ono za šta kugle za jelku mogu da vam posluže jeste brendiranje. Na određenim kuglama može da se nađe vaš logo, možda moto firme, a ujedno to može da vam posluži i kao novogodišnji poklon za klijente, saradnike… Pored kugli, tu su i cvetovi za jelku. Sve popularniji načini dekorisanja podrazumevaju i cvetove za jelku, posebno kada su veći, upečatljiviji, pa njih dva tri prave ogromnu razliku.

Ukrasi za jelku ne moraju biti samo ono na šta smo navikli i šta se u najvećoj meri koristi kao dekoracija njena. Ukrasi mogu da budu krajnje personalizovani, posebno u smislu određenog brenda ili kompanije. Na primer, ako se bavite proizvodnjom obuće, ukrasi za jelku mogu da budu u obliku cipela, čizmi, pa čak mogu da budu i lično vaši proizvodi u mini izdanju. Ako se, pak, bavite proizvodnjom meda, ukrasi za jelku mogu biti teglice meda, imitacije mreže saća, pčelice, ideja za dekoraciju je mnogo… Na ovaj način svaki brend može da osmisli potpuno personalizovanu dekoraciju, da joj doda malo šljokica i sve je spremno za novogodišnje praznike i uživanje u kancelarijama tokom rada.

Related Articles

Leave a Comment