Mali vodič za renoviranje kupatila

by Vlada
preuređenje kupatila

Renoviranje kupatila može biti uzbudljiv i zabavan kućni posao koji treba preduzeti, ali i ozbiljna aktivnost koja vašem domu može podariti novu energiju i podići mu vrednost. Međutim, da bi vaše renoviranje prošlo bez stresa i ostalo u okviru isplaniranog budžeta, potreban je jasan plan i utvrđen dizajn. Preuređenje kupatila može biti upravo ono što vam je potrebno, bilo da želite opremite stan za iznajmljivanje ili vam je potreban lepši trenutak za relaksaciju.

Kako u kupatilu provodimo opuštene trenutke posvećene sebi, pripremili smo nekoliko saveta za preuređenje kupatila kako biste mogli uspešno da oživite svoju viziju. Na kraju i da saznate šta vas čeka na putu pretvaranja neprivlačne i stare prostorije u sopstveni spa centar.

Sve počinje od dobrog plana

Prvi savet je da ne započinjete renoviranje kupatila dok ne nabavite sve što vam je potrebno. Angažujte majstore koji mogu da vam garantuju sigurnost vaše imovine jer sigurno ne želite da budete sve vreme prisutni dok se oprema kupatilo. Unajmite kompaniju koja je specijalizovana za vaš tip projekta i ne potpisujte ugovor dok svaki proizvod, boja i izgled ne budu upravo ono što želite. Inače ako se pojedinačno dogovarate sa majstorima, znate da morate da dežurate pored njih kako bi posao bio odrađen baš onako kako ste zamislili.

Najbolje je birati klasičan dizajn i ne pratiti modu

Renoviranje postojećeg prostora ili izgradnja potpuno novog kupatila je velika investicija vremena i resursa. Dok internet pruža mnogo ideja o preuređenju kupatila, količina informacija dostupnih na mreži može biti ogromna, što doprinosi nerealnim očekivanjima i podiže nivoe stresa. Znamo i sami da Pinterest i Instagram pružaju nerealna očekivanja – da li je baš sve primenljivo u vašem slučaju?

Izaberite stil koji će biti klasičan i koji će na duže staze zadovoljiti vaše potrebe. Savetujemo vam da izbegavate jake boje koje mogu brzo da dosade. Bolje je odabrati mirnije tonove za kupatilo, pa ćete ukoliko vam je potrebno dinamike, lako to uneti peškirima i drugim dodacima. Konsultujte se u salonima keramike i sanitarije – možda dobijete nove ideje za opremanje kupatila.

Neka kupatilska vrata dodaju estetsku vrednost vašem kupatilu

Ne preskačite kupatilska vrata tokom renoviranja. Bela sobna vrata od medijapana sa zaštitnom folijom mogu biti savršeno uklopiva u različite stilove koje ste odabrali. Ovakva sobna vrata su izuzetno laka za održavanje i estetski dopunjuju vaš san o savršenom mestu za odmor. Osim toga, materijal je izuzetno postojan, pruža odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, a zahvaljujući zaštiti, odlično reaguje na vlagu koja je u kupatilima povećana.

Prefarbavanje starih vrata neće doneti taj kvalitet u pogledu zaštite od vlage i jednostavnu eleganciju koja opušta, zato je savet da uložite dugoročno u sobna vrata.

Najlepše je kad su kupatila funkcionalna

Da bi vaše kupatilo izgledalo veće, razmislite o laganim, ravnim i čistim linijama. Postavite svetle pločice, dodajte ogledala na zid, instalirajte tuš kabine po meri, pozadinsko osvetljenje ogledala, koristite boju visokog sjaja da reflektujete svetlost.

Jeste li sanjali nekada o udobnom kupatilu Katarine Anđelić iz Otvorenih vrata? Ukoliko imate mogućnosti, neka udobna stolica je savršen komad udobnosti za poboljšanje raspoloženje iz kupatila. Sa diskretnim komadom nameštaja, kupatilo može biti pun pogodak i prava soba za detoksikaciju.

Sitni detalji koji mnogo čine

Kada započnete renoviranje kupatila, uzmite u obzir i kako će kupatilo na kraju da izgleda, kao i koja estetika će biti dominantna. Ponekad i najmanji dodaci imaju veliki uticaj na ukupnu estetiku kupatila. Novi peškiri će puno učiniti za novi izgled kupatila. Beli peškiri stvaraju spokojno i spa okruženje. Tamnije neutralne nijanse, poput sive ili kapućino nijanse su trenutno u trendu, donose lep osećaj i dodir glamura. Ako želite da unesete neku intenzivnu boju, peškiri jarkih boja su najbolje rešenje za vas.

Izaberite adekvatne pločice

Tokom preuređenja kupatila, izaberite prave pločice za svoje kupatilo. Ove površine ne samo da doprinose ukupnoj estetici, već moraju biti u mogućnosti da podnesu dosta vlage. Porcelanske pločice se najčešće preporučuju kada su u pitanju zidovi i podovi, jer su otporni na mrlje, bakterije i mirise. Izaberite veće pločice koje su trenutno moderne, da biste smanjili linije fugiranja i olakšali održavanje.

Bez obzira da li radite potpuno renoviranje kupatila ili jednostavno osveženje, odabir pločica može da mnogo doprinese kupatilu. Gledajte da ih lepo uklopite sa vratima kupatila i sa ormarićima koji će vam se tu naći.  

Napravite opuštajući i podmlađujući prostor

Udahnite novu energiju u svoje kupatilo. Pošto se savremeni način života dosta ubrzao i promenio, mnogo je važno imati mirno i opuštajuće mesto gde možemo da napunimo baterije i pobegnemo od svega. Ipak je to mesto na kome se opuštamo uz duboke, mirisne kupke na kraju dana.

Related Articles

Leave a Comment