Najbolji od svih hotela na Maldivima: Sun Island Resort

by Vlada
Najbolji od svih hotela na Maldivima: Sun Island Resort

Za nekog su putovanja terapija, za nekog inspiracija i prilika da nešto novo nauče, mnogi uživaju u odmoru i dobrom provodu – razlozi zbog kojih putujemo su različiti. Ali ono što je svim putovanjima zajedničko je dragoceno novo iskustvo koje ćemo dugo da pamtimo. To važi ako se uputite u Soko Banju, to važi kada sami organizujete letovanje do Halkidikija, a više od svega važi ako se uputite na drugi kraj sveta.

Daleke destinacije i egzotična putovanja oduvek su bili prilika za maštanje o rajskim pejzažima. Dovoljno je da bacimo pogled na sliku tirkiznog mora, peščane plaže i palme na obali, pa da momentalno poželimo da se prebacimo tamo. Ono što su dobre vesti koje želimo sa vama da podelimo je:

  1. Ni najdalje destinacije nisu više nedostupne. Vrlo jednostavno je moguće organizovati putovanje.
  2. Možete krenuti na put čak i sa malom decom.

Jedna od najpopularnijih svetskih destinacija, sinonim za odmor i luksuzno uživanje, svakako su Maldivi. Ovaj udaljeni arhipelag u Indijskom okeanu poznat je po mnogobrojnim ostrvima koji se takmiče u svojoj lepoti i po podvodnom svetu koji je raj za oči. Ono što možda niste znali je da ostrva ima čak 1200, da su nenaseljena i da funkcionišu po principu jedan hotel-jedno ostrvo.

Baš zbog toga što Maldivi imaju veliku i raznoliku ponudu smeštaja, od pravog izbora ostrva na kome ćete boraviti, zavisi i sam doživljaj destinacije. Ako od odmora na Maldivima želite da izvučete maksimum, nećete pogrešiti ako izaberete rizort –  Sun Island Resort & Spa. To je ujedno i najčešći izbor naših putnika, ali i hotel sa najboljim ocenama korisnika.

Jedan hotel-jedno ostrvo, šta to znači?

Ostrva Maldiva su velikom većinom u privatnom vlasništvu hotelskih lanaca, koji su ostrva adaptirali tako da budu luksuzni spektakl koji se gotovo nigde na svetu na može videti i doživeti. Smeštaj je raznovrstan – od bungalova na samoj obali, u gustoj vegetaciji ili na čuvenim vilama na vodi po kojima su Maldivi nadaleko poznati.

Širina smeštajnog kapaciteta i usamljenost ostrva pokazuje u pravom svetlu čar privatnosti i uživanja bez bespotrebne gužve i buke koja će vas sačekati u drugim odmaralištima. Ako ste i vi ikada razmišljali o vašem ličnom pustom ostrvu i o onom „robinzonskom“ osećaju života na plaži, onda je Sun Island pravo mesto za vas. Iako većina rizorta ima odličnu infrastrukturu zbog koje vam nikada neće biti dosadno, uvek možete da se osamite i uživate u svojoj privatnosti.

Tu blagodet naročito vole da koriste mladenci na medenom mesecu (zbog čega su Maldivi top destinacija za venčanja i medeni mesec), ali i poznate ličnosti koje žele da uživaju bez napornih paparaca i brige kako ih drugi vide na odmoru. Ovde – nema drugih!

Sun Island Rizort

Sun Island Resort & Spa se nalazi na atolu Južni Ari, nedaleko od zaštićenog područja, i potpuno je prilagođen da posetiocima pruži različite vrste odmora. Nalazi se na jednom od najvećih maldivskih ostrva, na ostrvu Nalaguriadhoo, koji je poznat po bujnom biodiverzitetu i morskom životu, pa se zato Sun Island izdvojio kao luksuzno eko odmaralište.

Ovo spada u veća ostrva na Maldivima i udaljeno je oko 113 km od aerodroma u Maleu. Čak i sam prevoz do ostrva je uzbudljiv i živopisan. Do njega se stiže oko 20 minuta letom hidroavionom i nakon toga brodom još oko 10 minuta. Vožnja hidroavionom pružiće vam jedan panoramski i nestvarni pogled na koralna ostrva iznad kojih letite, a vožnja gliserom pogled na boju vode i morski svet koji ćete tek na ostrvu imati prilike da upoznate.

Aktivnosti na ostrvu

Ukoliko ste ljubitelji aktivnog odmora, može vam se učiniti da su Maldivi monotoni i da bi vam leškarenje na suncu i uživanje u moru brzo dosadilo. Mi kažemo da je to nemoguće, da je lepota toliko očaravajuća da ćete želeti da je što više upijete. Međutim, ukoliko nismo dovoljno ubedljivi – evo spiska aktivnosti kojima još možete da se bavite dok ste na Maldivima.

  1. Vožnja biciklama

Ostrva u zavisnosti od veličine možete istražiti na razne načine, ali mi vam preporučujemo vožnju biciklom. Možete da napravite izvanredne fotografije, a aktivnost je odlična i za porodice. Sun Island spada u veća i bujna ostrva, tako da je vožnja vrlo dinamična i lepa.

  • Podvodni svet

Nemojte propustiti da vidite najveću znamenitost Maldiva. Ako ne propuštamo da vidimo Ajfelov toranj u Parizu, Koloseum u Rimu, tako je šteta da dođete na Maldive, a da ne vidite ono po čemu su oni širom sveta poznati. Podvodni svet možete upoznati kroz dubinsko ronjenje, ili površinskim gnjurenjem sa disaljkama sa mesta gde se nalazite. Bićete fascinirani. Već smo pomenuli da je ostrvo poznato po koralima, tako da nemojte propstiti priliku da ih vidite izbliza.

  • Vodeni sportovi

Većina rizorta ima organizovane ekipne ili vodene sportove za koje opremu možete da iznajmite u samom hotelu, a potom uživate sa porodicom na plaži, pa tako i Sun Island. Oprobajte se u nekim novim aktivnostima, vremenski uslovi su ovde više nego idealni.

  • Krstarenje

Iz Sun Island rizorta možete da se uputite na izlete i istraživanja koja su u blizini. Jedan od najatraktivnijih izleta je krstarenje u zalazak sunca. Osim što ćete beskrajno plavetnilo da zamenite za nijanse narandžaste i roze boje, imaćete prilike da se susretnete sa delfinima na krstarenju koji će da vas skokovima pozdravljaju dok prolazite. To morate da vidite, osećaj je neverovatan.

Gastronomija

Bez obzira što su Maldivi muslimanska zemlja, na hotelskim ostrvima vladaju drugačija pravila i sve je podređeno tristima. To znači da ishrana ne podleže nikakvim verskim restrikcijama i možete se hraniti prema sopstvenim afinitetima.

Možemo reći da turisti obožavaju ovakva letovanja jer imaju prilike da naprave jedno dodatno putovanje kroz ukuse i kuhinje različitog stila koje su ovde u ponudi. U Sun Island rizortu postoji nekoliko restorana bazirana na usluzi „a la carte“ ili švedskog stola. Imaćete prilike da isprobate najbolja kulinarska dostignuća, kako iz lokalne kuhinje, tako iz najboljih svetskih kuhinja. Zaboravite na picu i burgere, isprobajte nešto novo!

Spa centar

Ovaj rizort već u samom nazivu ima „spa“ i to ne bez razloga. Spa centar „Araamu“ se nalazi u mirnom delu ostrva, pa vam i samim okruženjem priprema mirno blaženstvo i opuštanje. Ovde možete da provedete bar neki deo dana u parnom kupatilu, sauni ili đakuziju, a posebno da se prepustite nekom od tradicionalnih istočnjačkih masaža.

Bilo da volite da istražujete nove predele, da učite o različitim kulturama, ili prosto da uživate u privatnosti i odmoru u kome je sve podređeno vama, Maldivi su najbolji izbor. A kad već putujete tako daleko, birajte mesto bez rizika, ono koje je samo po sebi garancija najbolje usluge i vrhunskog iskustva.

Related Articles

Leave a Comment