Neka vaša deca nauče engleski jezik kroz zabavne aktivnosti

by Iva

Sa razvojem savremene tehnike i tehnologije i sa globalizacijom, poznavanje engleskog jezika dobija sve veći značaj. Ne možemo zamisliti dan bez upotrebe engleskog jezika, potreban nam je tokom obavljanja radnih zadataka, tokom formalnog obrazovanja kao i u drugim, svakodnevnim životnim aktivnostima. Značaj engleskog jezika sve češće uočavaju i roditelji i zbog toga podstiču decu na njegovo dodatno učenje. Časovi engleskog za decu su dostupni u velikom broju škola engleskog jezika, i predstavljaju odličan način da daca sa lakoćom savladaju ovaj jezik. 

Časovi engleskog za decu uzrasta od 3 do 6 godina 

Časove engleskog za decu mogu pohađati mališani od 3 do 6 godina, odnosno oni najmlađi. Deca ovog uzrasta engleski jezik uče uz pomoć posebno osmišljenih igrica i pesama, uz pomoć plesa i crtanja, odnosno na interaktivan način, koji je potpuno prilagođen njihovim veštinama i potrebi za igrom. Časovi engleskog za decu od 3 do 6 godina odvijaju se u malim grupama od nekoliko učenika, kako bi predavači mogli posvetiti pažnju svakom detetu. Pored toga, istraživanja su pokazala da deca tog uzrasta najlakše usvajaju nova znanja i veštine u okviru svoje vršnjačke grupe. 

Časovi engleskog za decu školskog uzrasta

Časovi engleskog za decu školskog uzrasta  predviđeni su za osnovce od 7 do 14 godina, odnosno od 1. do 8. razreda. Plan i program rada potpuno je prilagođen njihovom uzrastu, interesovanjima i nivou poznavanja engleskog jezika. Na početku kursa engleskog jezika polaznici imaju ulazno testiranje, najčešće usmeno i pismeno kako bi se utvrdio nivo njihovog početnog znanja, i kako bi se odredila vršnjačka grupa sa kojim će pohađati časove engleskog za decu. 

Nasuprot formalnom obrazovanju koje se zasniva na predavanju prosvetnih radnika, časovi engleskog za decu imaju drugačiji pristup u radu. Engleski jezik se uči kroz igru i zabavu, kroz pesmu i ples, u kreativnom okruženju koje obezbeđuje lako usvajanje gramatičkih pravila i novih reči i fraza. Časovi engleskog jezika za decu su usklađeni na nastavnim planom i programom formalnog obrazovanja u osnovnoj školi, i pomoći će deci da na zabavan način nauče i prošire znanje engleskog jezika.

Related Articles

1 comment

Kako vam škola jezika pomaže u bržem savladavanju jezika? - Marko 19. септембар 2022. - 12:41

[…] Koliko god bilo bitno poznavati teoriju, previše njenog učenja usporava proces savladavanja engleskog jezika ili bilo kog […]

Reply

Leave a Comment