Nica- idealna destinacija za zimski beg u toplije krajeve

by Iva

Jedan od najlepših gradova na Azurnoj obali, mesto spajanja bogate istorije i čistog liksuza i jedna od najpopularnijih zimskih destinacija na svetu- Nica je pravi turistički magnet za ljubitelje putovanja sa svih kontinenata. Ovaj drevni grad je tokom istorije izrastao u pravo stecište kulture, umetnosti i glamura Starog kontinenta, a zahvaljujući blagoj klimi i panoramama koje oduzimaju dah, postao je pravo mondensko zimovalište čijim se ulicama rame uz rame šetaju turisti i slavne ličnosti muzičke, filmske i umetničke scene. 

Air Serbia svojim vernim putnicima nudi najpovoljnije avio karte za Nicu i brz i jednostavan beg iz oštre kontinentalne zime u mediteransku toplotu. Zahvaljujući redovnim polascima, najpopularnija destinacija Azurne obale je sada samo jedan kratak let daleko. Najpovoljnije avio karte za Nicu putnici Air Serbia-e mogu rezervisati i kupiti na sajtu, a prijavom na Newsletter putnici se mogu informisati o svim popustima i novim polascima. 

Nica- skandalozno lep dragulj Azurne obale

Ovom francuskom gradu sa istorijom koja seže sve do Starih Grka svojevremeno su se divili najveći umovi civilizacije. Sam Niče je bio očaran ovim gradom i načinom života njegovih stanovnika, Salvador Dali je u njemu nalazio inspiraciju, Pikaso je rado stvarao u ovom delu Francuske, a Koko Šanel je upravo iz oblasti u kojoj se Nica nalazi izabrala pravi spoj esencijalnih ulja aromatičnih biljaka od kojih će kreirati najpoznatiji parfem na svetu- Chanel No. 5. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji kroz koju je bila pod vlašću Grka, Rimljana, ruskih careva i francuskih kraljeva, Nica je prava umetnička riznica. Karakteristično veliki broj muzeja i galerija čuva istorijsko nasleđe Francuske i okuplja najbolje savremene umetnike. Muzej Masena je najposećeniji muzej u gradu i predstavlja jedan od najbogatijh muzeja umetnosti i istorije u Evropi. Jednako popularni među posetiocima Nice su i muzej Anri Matisa, Arheološki muzej, Pomorski muzej, Muzej Šagala, Muzej fotografije i Spomenik mrtvima.

Od luksuznih šetališta do panorama koje oduzimaju dah

Nica je grad impresivnih šetališta, od kojih je najpopularnija Engleska promenada, koja se prostire od reke Pajon do Keja Sjedinjenih država, na kome se nalaze najeksluzivniji butici i restorani. Ipak, najpoznatija promenada je dˇAngle, na kojoj se nalazi hotel Negresko, kultna građevina- muzej, a istovremeno i luskuzni smeštaj koji se nalazi u vrhu liste najboljih hotela na svetu. Sa druge strane reke Pajon nalazi se stari deo grada, sa parkom Alberta I i trgom Masena, na kome se nalazi Fontana sunca. Ovaj deo grada predstavlja žilu kucavicu, centar gradskog života i mesto na kome se svakog februara održava poznati Karneval mažoretkinja. Jedna od najvećih turističkih atrakcija Nice je Ruska pravoslavna crkva, velelepni spomenik ruskoj vladavini ovim delom Azurne obale. Takođe, ne treba propustiti posetu Cvetnoj pijaci, za preko 300 prodavnica cveća, park cveća Feniks i Botaničku baštu, jer je Nica grad sa bogatom tradicijom hortikulture. Najzad, poseta gradu se može završiti zamkom Hum, neverovatnom vidikovcu sa koga se pruža pogled na stari deo grada i impresivne vodopade ili na jednoj od mnogobrojnih i čuvenih plaža koje u zimskom periodu stanovnici Nice često koriste kao romantičnu destinaciju za šetnju i opuštanje. 

Related Articles

Leave a Comment