PERNICE SU VAŽAN DEO ŠKOLSKOG PRIBORA: Kako izabrati pravu za svog školarca

by Iva

Septembar se bliži, a nabavka školskog pribora za vaše mališane je u punom jeku. Kada se sa svojim školarcima dogovorite oko rančeva – od dimenzija i oblika, pa sve do boja ili ilustracija na njima, kada obezbedite sveske, vežbanke, blokove i tempere, dolazi red i na pernice. One, ali i sve ono što školarci nose u njima, uvek dođu nekako na kraju, što nikako ne znači da su išta manje važne od ostatka školskog pribora.

Pernice, ili futrole za olovke, obavezan su deo opreme svakog školarca. Pored toga što su dostupne u najrazličitijim dezenima, pa školarci vrlo često uživaju u odabitu pernice za narednu školsku godinu, pernice imaju i vrlo praktičnu primenu – sa pernicom u rancu, vaš školarac će uvek znati gde mu je olovka.

Prazne i pune pernice

Sve pernice za školu mogu biti prazne i pune – odnosno, ukoliko odabere dobro snabdevenu knjižaru, možete ih nabaviti u oba ova oblika. Prazne pernice prodaju se bez sadržaja, i punite ih sami u skladu sa priborom koji je vama ili vašem školarcu potreban. Mogu biti izrađene od tvdog poveza ili mekanog materijala. Prazne pernice idealne su ukoliko želite da sami sastavite njihov sadržaj. Prazne pernice, zbog mogućnosti izrade od mekog materijala imaju veću više varijanti, pa vrlo često pored klasičnih okruglih ili pravougaonih oblika, u dobro opemljenim knjižarama možete pronaći i mnogo zanimljivih oblika – poput parčeta torte, mafina, banane, kriške lubenice i slično.

Pune pernice prodaju se već potpuno napunjene. One u sebi sadrže sav neophodan pribor za pisanje, počevški od obične grafitne olovke, gumice i rezača, preko drvenih bojica, pa sve do flomastera, lenjira i šestara. Pune pernice prodaju se najčešće u tvrdom povezu, a mogu biti jednodelne, dvodelne ili trodelne. Izrađuju se od PVC materijala i lake su za održavanje, a ukoliko je pernica iz više delova, delovi su spojeni patentnim zatvaračem sa gumenim dodatkom koji se povlači i olakšava rukovanje.

Dizajn je bitan – pernice za devojčice i pernice za dečake

Ono što će vaše školarce svakako privući, kao uostalom i prilikom izbora svezaka, rančeva i ostatka školskog pribora, jeste dizajn. Ukoliko se vaš školarac odluči za praznu pernicu izrađenu od mekog materijala, mogućnosti izbora su zaista neograničene – počevši od aplikacija, dizajna, boja, pa sve do toga da možete pronaći pernicu u obliku kolača ili nekog vašeg omiljenog voća ili povrća.

Pernice za devojčice

Devojčice češće obraćaju pažnju na detalje i dizajn i vole da im školski pribor u potpunosti bude usklađen. One će tako vrlo često birajući pernicu za školu, odabrati onu koja je u boji koja će se složiti sa rancem ili sveskama. Dostupne su i najrazličitije pernice sa likovima njihovih omiljenih junakinja iz crtanih filmova.

Pernice za dečake

Veliki broj dostupnih pernica na tržištu, omogućiće dečacima da mogu odabrati pernicu ne samo u svojoj omiljenoj boji, već i sa na primer omiljenim junakom iz crtanog filma, super herojem poput Supermena ili Spajdrmena, ili pak amblemima i bojama omiljenog kluba, likom poznatog sportiste i slično.

Dečaci često biraju i rolo pernice, koje su se pojavile u nešto skorije vreme, a koje se mogu u potpunosti raširiti tako da sav sadržaj bude lako dostupan.

I ne zaboravite – ukoliko vas vaši školarci ubeđuju da je jako bitno da pernice budu baš uparene sa bojom ranca ili svezaka, verujte im da je to zaista tako!

Related Articles

Leave a Comment