Zbog čega je ugaona garnitura odlična opcija za svaki dom?

by Iva

Prilikom uređenja enterijera mora se voditi računa o više činilaca, a krajnji rezultat biće zadovoljavajući samo ako se oni usaglase. Za dnevne sobe je najbolja opcija ugaona garnitura, a koju odabrati zavisi od specifičnosti prostora, ličnog ukusa, trenutnog trenda, ali i cene.

U skladu s prostorom

Nameštaj oplemenjuje svaki prostor, te je važna njegova estetika, ali na prvom mestu pri izboru komada svakako biva funkcionalnost. Ipak, vrlo je bitno da on bude usklađen sa osobenostima soba u kojima se nalazi, tačnije da svojim dimenzijama bude s njima u saglasju. Male ugaone garniture neće izgledati lepo u veoma odajama, niti glomazne u onima male kvadrature. Najbitnije je da budu po meri prostora, kako bi potom s njim činile skladnu celinu. Naime, one su zbog specifičnog oblika podesne za sobe svih dimenzija, te se stoga i najčešće biraju, a razlikuju se samo po veličini i dizajnu.

Izbor koji je moderan

Danas su ugaone garniture vrlo atraktivne, a tome posebno doprinose savremeni dizajn i moderni materijali. Mogu odgovarati i minimalističkom uređenju, svojim jednostavnim linijama i svedenim bojama, ali i luksuzno opremljenim prostorima budući da mogu odisati elegancijom i ekstravagantnošću. Moderna estetika propagira jednostavnu eleganciju, koja se manifestuje upravo jednobojnim ili dvobojnim nameštajem, ravnim linijama i klasičnim ili pak neobičnim oblicima. 

Praktičan komad nameštaja

Ugaona garnitura, zbog svog oblika, ne zauzima suštinski previše mesta, ali pruža dovoljno komfora za sedenje i leškarenje. Odnosno, ona je izuzetno praktična opcija, kako u prostranim, tako i sobama manje kvadrature. Pruža naročitu udobnost, a modeli koji imaju mogućnost podešavanja visine naslona ili drugih segmenata naročito ovome doprinose. Sa druge strane, često imaju opciju razvlačenja, kada se dobija prostran krevet za spavanje. Otuda su one sjajan izbor kada je dnevna soba ujedno i spavaća ili kao pomoćni ležaj, potreban kada imamo goste na noćenju.

Širok dijapazon modela

Postoji veliki izbor modela, a međusobno se razlikuju kako po veličini, broju sedećih mesta, tome da li imaju jedan ili dva ugla, da li su više četvrtaste ili ovalne. Razlikuju se i prema konstrukciji, punjenju, ali i materijalima, te su uglavnom od kože ili mebla, potom boji, dezenima, potom mogućnosti razvlačenja ili podešavanja naslona itd. Postoji više brendova, razlikuju se cene ugaonih garnitura, ali ako želimo da naša bude ne samo kvalitetna, već i moderna i jedinstvena dobra adresa jeste firma Atlas. Ovaj brend u svom asortimanu ima luksuzne i najmodernije, ručno izrađene komade nameštaja, koji će svojom sofisticiranošću svaki prostor oplemeniti. Atlas svojim porgramom pruža kupcima modele koji su ne samo atraktivni, već i izrazito udobni i funkcionalni, a njihovim izborom svaki enterijer dobija idealan komad nameštaja.

Ugaona garnitura cena

U zavisnosti od proizvođača, odnosno prodajnog mesta, te materijala, modela, dimenzija, ali i atraktivnosti samog modela zavisi i cena ugaone garniture. Obilaskom prodavnica ili pregledom sajtova firmi koje se bave prodajom nameštaja može se proveriti koliko one iznose, te model izabrati prema sopstvenom budžetu. Ipak, treba imati na umu da je za kvalitetnu i ugaonu garnituru cena uvek povoljna jer ćemo dobiti komad nameštaja koji će nas dugo služiti i ulepšavati naš dom.

Related Articles

Leave a Comment