Evo zbog čega se Polygynax najviše koristi za lečenje bakterijskih i gljivičnih infekcija

by Iva

Lečenje vaginalnih bakterijskih i gljivičnih infekcija može biti jako naporno, neprijatno, dugo i skupo. Na mnogim forumima se mogu naći iskustva pacijentkinja koje su se sa ovim upornim infekcijama dugo borile. Za lečenje vaginitisa lekari veoma često preporučuju Polygynax. Cena ovog proizvoda je samo jedan od razloga zbog kojih se on masovno prepisuje pacijentkinjama.

Šta je Polygynax?

Već smo pomenuli da, kada je u pitanju Polygynax cena ovog proizvoda je samo jedan od razloga zbog kojih se najčešće koristi za lečenje vaginitisa. 

Polygynax su meke vaginalne kapsule koje se služe za lečenje vaginitisa. One u sebi sadrže nistatin, neomicin i polimiksin B. Neomicin i polimiksin su antibiotici, dok je nistatin antigljivični lek. Terapija ovim vaginaletama traje od 8 do 12 dana, a stavljaju se uveče pred spavanje. Ukoliko pacijentkinja zaboravi da aplicira vaginaletu, terapiju nastavlja sutra uveče, sve dok ne potroši celu kutiju. Dupla doza, odnosno stavljanje dve vaginalete se nikako ne preporučuje.

Kada se pročita sastav ovih vaginaleta jasno je zbog čega je da je, kada je u pitanju Polygynax cena leka samo jedan od razloga za njegovu masovnu primenu. Činjenica da ove vaginalete u sebi sadrže dva antibiotika i antigljivični lek ih čini lekom sa širokim spektrom primene. Osim toga, pošto u sebi sadrži antigljivični lek nistatin, ne moraju se dodatno kupovati tablete ovog leka za oralnu upotrebu, pa je, samim tim, ukupna cena lečenja vaginitisa niža.

Polygynax cena

Kada je u pitanju polygynax cena ovog proizvoda se razlikuje od apoteke do apoteke. Obično je za kutiju od 12 vaginaleta potrebno izdvojiti oko 1000 dinara, što je manje nego za ostale proizvode iste namene. Mnoge online apoteke ne ističu cenu leka na sajtu zbog toga što se izdaje isključivo na lekarski recept i moraju se pozvati telefonom radi rezervacije i informacije o ceni.

Mere opreza

Zbog sastava se lek Polygynax ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Takođe, upotreba kod osoba mlađih od 18 godina se ne preporučuje, kao i osobama koje su alergične na kikiriki i soju. Proizvođač leka upozorava da se terapija mora prekinuti u slučaju alergijske reakcije. Takođe, ne sme se koristiti u isto vreme kada i dijafragma i proizvodi od lateksa kao i lokalna kontracepcija jer se može smanjiti efikasnost kontraceptiva. 

Na uputstvu za upotrebu piše da se sva eventualna krvarenja u toku primene leka moraju prijaviti ginekologu. Takođe, terapija ovim lekom počinje tek nakon završetka menstrualnog ciklusa, jer, u suprotnom, nema nikakvog efekta.

Iskustva pacijentkinja

Iskustva pacijentkinja kada je u pitanju Polygynax su uglavnom pozitivna. Mnoge pacijentkinje ističu da im je ovaj lek pomogao kod različitih vrsta vaginalnih infekcija. Kako su napisale, svrab se smanjio, a sekret je vremenom postao providan i bez mirisa. 

Kada je u pitanju Polygynax cena ovog proizvoda je još jedna od pozitivnih strana koje pacijentkinje na forumima ističu, jer, kako kažu, jeftiniji je od mnogih sličnih proizvoda.

Neke korisnice su navele da su se simptomi vaginitisa vratili kada su prestale sa korišćenjem leka. Neke korisnice su navele da im nije pomoga u lečenju kandide, već da su za to morale da koriste druge lekove.

Related Articles

Leave a Comment