Šta je maderoterapija?

by Vlada
maderoterapija oklagije

Sigurno ste čuli da se u svakodnevnom životu često spominje reč maderoterapija, ali vam još uvek nije sasvim jasno šta ona znači. Postoje mnoge metode koje će nam pomoći da oblikujemo svoje telo, da se lišimo masnih naslaga i da izgledamo onako kako smo oduvek želeli. Maderoterapija je upravo jedna od njih.

Priča kreće iz Latino Amerike, gde inače važi pravilo da pripadnice lepšeg pola imaju najlepše oblkovane zadnjice. Čak i sama Džej Lo potiče iz tih krajeva zemljine kugle, tako da nema razloga da sumnjamo u bilo šta. Dakle, Južna Amerika je postojbina maderoterapije, i to je u stvari, masaža pomoću oklagija.

Naravno, ne radi se o oklagijama koje se koriste u kuhinji, već o specijalno dizajniranom priboru, tj. setu alata koji se upotrebljava za određene delove tela i shodno tome je anatomski prilagođen. Primera radi, neće se ista oklagija koristiti kada želimo da se rešimo ružnog podbratka, kao i oklagija koja nas rešava sala sa stomaka ili butina, zar ne?

Celulit je nešto što napada više žensku populaciju nego mušku. Da li ste se ikada zapitali, zbog čega je to tako? Pre svega, žene obraćaju više pažnje na svoj izgled, ili bar većina njih, a drugi razlog je što je ženska koža tanja u odnosu na mušku, tako da se naslage celulita jasnije vide i lakše stvore.

Drugačiji naziv za celulit je narandžina kora, zato što on po svom izgledu podseća baš na to – naborani delovi tela, koji po sebi imaju nekakve linijice, neravnine i slično… – sve ono što ne biste želele na svom telu i što ga čini nesavršenim.

Kod celulita postoji više stepena, i prvi je najlakši, te se sa njim najjednostavnije izboriti. Ukoliko ne reagujete na vreme, celulit sve više napada vaše telo, produbljujući slojeve kože, i šireći se na sve strane, tako da se dešava da cela zadnjica bude obuhvaćena ovim masnim naslagama, ili čitave butine, stomak… Ne deluje nimalo lepo, verujte nam, a posebno kada imate potrebu da svoje telo pokažete, da li pred nekim do koga vam je stalo, da li na plaži, bazenu i slično.

Kako izgledamo, uveliko utiče i na to kako se osećamo. Ukoliko smo zapušteni, sa viškom kilograma, i sa puno masnih naslaga, tada se urušava i samopouzdanje, gubimo veru u sebe, postajemo nesigurni, pa čak i nesrećni. Zbog toga se maderoterapija može smatrati i jednom vrstom psihoterapije, jer pomaže da vratimo veru u sebe i u svoj dobar izgled.

A ono što će vam se najviše dopasti, to je da se rezultati vide već posle prvih nekoliko tretmana. Možete i sami da pratite svoj napredak, tako što ćete se slikati na početku, pre nego što ste išta radili sa svojim telom, i nakon pet tretmana maderoterapije. Bićete prijatno iznenađeni nastalim promenama, koje polako, ali sigurno, vode ka telu koje ste oduvek sanjale da posedujete.

Female squeezes cellulite skin on her legs – close-up shot on white background

Oklagije za maderoterapiju

Kao što smo naveli napred, u postupku uklanjanja masnih naslaga, ili bolje rečeno, za njihovo razbijanje koriste se oklagije. U pitanju je set od oko desetak alata, koji su svi različitog oblika i prilagođeni određenim delovima tela.

Svaka oklagija je lakirana, i stvara se prijatan osećaj prilikom kontakta sa kožom, jer se nanosi i ulje za masažu. Mnogi postavljaju pitanje, da li maderoterapija ili masaža oklagijama boli? Najtačniji odgovor na to bi bio da je to intenzivan tretman, pošto celulit ne može da se uništi tek tako lako, ako ga mazimo oklagijama, ali nije ni bolan, pošto sve zavisi ko izvodi tretman. Nedovoljno stručna lica mogu da proizvedu određen bol, ali ako se prepustite veštim rukama profesionalaca, tada možete da budete sigurni da će se sve izvesti na najbolji mogući način, te da ćete u svakom tretmanu uživati i nakon istog se osećati kao preporođeni.

Postoje osobe koje ne bi trebalo da praktikuju maderoterapiju, a to su trudnice, ili osobe koje imaju nekih problema sa kožom, ranice i slično. Proširene vene takođe mogu da budu problem, ali ako u bilo šta od ovoga sumnjate, najbolje je da dođete u salon i da se na licu mesta posavetujete sa stručnim osobljem. Generalno, kontraindikacija ima malo, tako da je vrlo verovatno da će biti moguće da se tretman izvede.

Ulje za masažu

Često se čuju i pitanja, koliko je tretmana potrebno da bi se postigli rezultati kojima težimo. Obično to nije manje od pet tretmana, a najčešće je između pet i deset. Postoje teški slučajevi celulita i gojaznosti, gde se mora dolaziti i više od desetak puta, ali važno je da ništa nije nerešivo, samo je pitanje strpljenja, upornosti i vremena.

Ulje za masažu se nanosi na telo klijenta, a osnovna svrha je da se olakša kontakt između oklagije za maderoterapiju i kože, da sve to ne bude bolno, već prijatno. Ulja isto tako hidriraju dubinski kožu, i imaju niz pozitivnih efekata kada se gleda dermatološka strana priče.

Pored toga, ulja za masažu prijatno mirišu, tako da dovode do toga da se naš um opušta, i da u toku masaže ne razmišljamo ni o čemu, što je upravo pravi smisao terapeutskog tretmana.

Maderoterapija je izuzetno zgodna za dame koje imaju neki deo tela koji je problematičan, dok je ostatak sasvim u redu, da se tako izrazimo. Primera radi, dosta nas sedi za kompjuterom i problem je stomak i masne naslage na istom, kao i povećana zadnjica ili butine. Nemojte dozvoliti da vas naružuje jedan deo vašeg tela, kada se sve to može uspešno rešiti i to baš uz pomoć oklagija za masažu, ili maderoterapijom. Ciljano se deluje baš na taj deo tela, i razbijaju se masne naslage, korak po korak, tako da vi sa svakim tretmanom bivate sve više zadovoljni i motivisaniji, jer vidite rezultate.

Zadovoljna žena svojim izgledom je i srećna žena, koja dalje ima motiv da se uhvati u koštac sa svim problemima i izazovima koje donosi svakodnevni život. Stoga, priuštite sebi tretmane maderoterapije, koji ne mogu biti skupi jer šta je zapravo cena lepote? Ona ne postoji, već se meri vašom količinom sreće kada se pogledate u ogledalu i vidite jednu lepu ženu, koja vam se smeši sa druge strane.

Related Articles

Leave a Comment