U potrazi za pravom adresom za zubnu implantologiju

by Iva

Zubni implanti odavno u našoj sredini ne predstavljaju novost. Kako se vremena i tehnologije menjaju, i to u pozitivnom smislu, i kako razne oblasti postaju naprednije, tako i se i u polju stomatologije pronalaze nove i bolje tehnike i metode.

Za tako važnu stvar kao što je zubni implant, važno je da to bude i vrhunski odrađeno, jer je to ipak životna investicija.

Danas se zubni implanti rade češće nego što je to bilo ranijih godina

Iako se ne može reći da svako može sebi priuštiti da ugradi implant ukoliko mu zub nedostaje, ili mu treba osnova za protezu za zube, ugradnja implanata je češća nego što je nekad bila. To je uglavnom zahvaljujući tome što je široko rasprostranjeno, rade ih mnoge ordinacije. Međutim, koliko je to dobro toliko je i loše, jer ne znači da su svi stručni i da barataju najboljim materijalima. Zato, pre nego što se upustite u surfovanje internetom u potrazi za stomatologom ordinacijom, surfujte malo po iskustvima i preporukama relevantnih ljudi i onima čiji sud uvažavate. To će vas sigurno odvesti i do stomatološke ordinacije Pavlović.

Za implant zuba, cena nije presudna

Odnos između cene i kvaliteta je neki parameter kojim se mnogi vode u kupovini. To nije loša stvar, međutim, stara izreka koliko para toliko muzike nije baš mnogo od pomoći ovde. Kada se radi o tako važnoj stvari kao što je implant zuba cena u stomatoloskoj ordinaciji Pavlović ostaje kao ne toliko važan segment koliko su to vrhunski kvalitet implanata najrenomranijih svetskih proizvođača i iskusni stručnjaci iz oblasti implantologije. Ako se to ipak poredi, dolazi se do zaključka da se dobija i više nego što se plati. U svakom slučaju, prednost je u tome što, u zavisnosti od broja implanata koji se ugrađuju, postoji i određeni popust, a kako sam proces podrazumeva dve velike faze, i plaćanje se može tako koncipirati.

Investicija koja može trajati večno

Ali nije kao da ste se rešili odlazaka stomatologu time što ste ugradili implante. Naime, njihova dugovečnost ne može bez obaveznih kontrola kod zubara, kao ni bez pravilnog održavanja. Samo u tom slučaju, pa sve i sa najkvalitetnijim implantom na svetu, može se postići da implant traje doživotno. Period privikavanja vilice na ipak strano telo mora da bude ispraćen dobrom higijenom. Ukoliko to izostane, bakterije i kamenac mogu negativno uticati na desni, koje mogu čak i odbaciti implant.

Mnogobrojni dolasci zubaru ne treba da obeshrabre

U zavisnosti od toga kako se implanti ugrađuju, procenjuje se i broj dolazaka za ceo tretman. To ne treba da zabrinjava, naprotiv, to pruža osećaj sigurnosti da oralni hirurg svaki deo procesa sa pažnjom nadgleda. Njihova uloga je presudna i kada je sam zahvat u pitanju, ali i kada je reč o edukaciji kako sa implantima živeti, odnosno kako se navići, održavati ih i slično. Ugradnja zubnih imlanata traje, i to je svima dobro poznato, ali rezultati na kraju sui  više nego dovoljni i dragoceni, a to je lep i zdrav osmeh bez granice.

Related Articles

1 comment

Olja 20. октобар 2022. - 10:05

Jesu skuplji u odnosu na ostale opcije ali divno izgledaju, ne morate da brinete, jaki su, sve jedete itd

Reply

Leave a Comment