Brzo i lako do prelepog osmeha uz zubne implante

by Iva
zubni implanti

Ukoliko nemate nekoliko zuba nemojte brinuti oko toga jer zubni implanti za jedan dan mogu brzo da popune praznine u vašem osmehu dajući vam odmah prirodan i prelep osmeh. Ako ste doživeli gubitak zuba, bilo da je to zbog starosti, povrede ili bolesti, važno je da ih zamenite što je pre moguće. Od ključnog je značaja da posetite svog stomatologa i popričate o mogućim opcijama. 

Benefiti zubnih implantata

Ugradnjom zubnih implanta možete da vratite svoj nekadašnji izgled, pomaže vam da održite zdravu i dobro izbalansiranu ishranu. Dobijate zdrav i lep osmeh. Pomaže vam da govorite jasnije i da lakše žvaćete. Stomatološke ordnacije nude širok spektar visokokvalitetnih, udobnih i pristupačnih protetskih rešenja, uključujući zubne implantate tradicionalne pune proteze i fleksibilne delimične proteze. 

Kad su u pitanju najčešće potraživani zubni implanti cena varira od ordinacije do ordinacije. Svakako savetujemo da se prvo raspitate u ordinaciji koju inače posećujete jer se tamo osećate najprijatnje imate najviše poverenja u svog stomatologa.

Zubni implantati kao vrhunska metoda

Zubni implantati se smatraju vrhunskim metodom zamene zuba s obzirom na njihov prirodan izgled i dug životni vek. Međutim, standardni implantati zahtevaju niz procedura tokom nekoliko meseci.

Vađenje zuba

Ako se oštećeni zub ne može obnoviti, onda se prvo mora izvaditi. Kada se ovo radi kao deo procesa onda se to radi sa ciljem da se minimizira poremećaj okolnih tkiva.

zubarka drzi zubne implante

Postavljanje zubnog implantata

Nakon vađenja zuba, postavljaju se titanijumski zubni implanti. Cena procedure je često uslovljena kvalitetom materijala. Dalje, implanti se stablizuju materijalom za presađivanje kostiju. Zatim se dodaje mali metalni abutment, ili spojni deo, koji će se koristiti za pričvršćivanje krune na stub.

Privremeno postavljanje krune

Na abutment se postavlja privremena kruna. Obično je manji od trajne verzije i njegova svrha je da zaštiti implantat dok zarasta. Ova manja veličina je jedva primetna i vi ćete napustiti stomatološku ordinaciju sa prelepim osmehom.

Trajno postavljanje krune

Posle 1-3 meseca zarastanja, vratićete se u ordinaciju svog stomatologa da zamenite privremenu krunu trajnim zamenskim zubom. Ovo će biti dizajnirano da savršeno odgovara vašim prirodnim zubima po veličini, obliku i boji. Procedura postavljanja zubnih implanta se može odnositi kako na čitav most tako i na jedan zub.

Dobro opšte zdravlje

Određeni zdravstveni problemi mogu vas isključiti kao kandidata za postavljanje zubnog implanta. To može uključivati autoimune bolesti, dijabetes ili osteoporozu. Pored toga, morate biti slobodni od bolesti desni i drugih problema sa oralnim zdravljem pre nego što se podvrgnete proceduri.

Gustina kostiju vilice

Kao i kod standardnih dentalnih implantata, gustina vilice može biti razmatrana pri određivanju da li ste kandidat za ovu proceduru. Međutim, za implante je potrebna  znatno manja struktura kostiju, tako da je to održiva opcija za one koji ne mogu da imaju standardne implante.

Pušenje

Pušenje može uticati na uspeh vaše procedure. Iako vas to neće isključiti kao kandidata, važno je da prestanete da pušite pre nego što se podvrgnete tretmanu kako biste osigurali najbolje moguće rezultate.

Starost

Iako sama starost nije faktor u tome da li ste dobar kandidat ili ne, određeni zdravstveni uslovi vezani za uzrast mogu uticati na vašu podobnost. Tokom vaših konsultacija, vaš stomatolog može pregledati vašu istoriju bolesti kako bi utvrdio da li je ovo prava procedura za vas.

Ako već nemate svog stomatologa, ukucajte na Guglu ,,zubar Beograd“ i izaći će vam lista velikog broja stomatologa koji pružaju usluge na ovom području. Probajte da saznate ko je najbolji od njih i kontaktirajte ga za više informacija o zubnim implantima.

Related Articles

Leave a Comment