Kako ugrejati kupatilo zimi? Manji prostor garantuje lakša i bolja rešenja

by Iva

Poseban izazov u zimskim mesecima i svim problemima koje možemo imati sa grejanjem prostora u kojem živimo, bez obzira da li je u pitanju stan ili kuća, može biti kako da u zimskim mesecima zagrejemo kupatilo?

Kupatilo je posebno problematično ukoliko živimo u prostoru koji nema centralno grejanje,pa ako nemamo u hladnim mesecima i u toku grejne sezone uvek tople radijatore, sigurno ćemo se naći pred dilemom kako da ugrejemo kupatilo i koji je najbolji način.

U ovakvim situacijama tokom zimskih meseci, shvatićemo najbolje koje su prednosti malog kupatila.

Malo kupatilo se lakše greje uz pomoć norveških radijatora

U toku zimskih meseci najlakše ćete shvatiti koja je prednost malog kupatila – zagrejaćete ga neuporedivo brže nego neko malo prostranije. Za grejanje kupatila u zimskim mesecima odlično može poslužiti norveški radijator, ili čak i obična grejalica. Bilo koje od ovih grejnih tela omogućiće vam ugodnije kupanje ili boravak u kupatilu, jer u zimskim mesecima ledeno kupatilo zaista nikom ne odgovara.

Svakako, bez obzira na koji paravan ćete se odlučiti, važno je da pronađete salon sa najboljom ponudom sanitarije i velikim izborom u kojem možete pronaći ono što vama treba.

Slobodan prostor između wc šolje, lavaboa i ormarića za sitnice koje se drže u kupatiju, veš mašine i bojlera, korpe za veš i kade ili tuš kabine lako će se ugrejati čak i ako u stanu ili kući nemate centralno grejanje. U ovakvoj situaciji najbolje je da prostor u kupatilu ugrejete nekim drugim grejnim telom.

Tuš kabina 80×80 – zimi ćete shvatiti zašto vam je bila potrebna

Iako možda niste bilo zadovoljn činjenicom da ste prilikom uređenja kuće kupatilo morali da smestite u neku manju prostoriju, u zimskim mesecima možete shvatiti da to, iako možda prinudno zbog nedostatka prostora ili generalno manjeg stana, i nije bila toliko loša ideja. Naročito ukoliko ste u kupatilo ugradili manju tuš kabinu (obično je ovo tuš kabina 80×80), shatićete da su u zimskim mesecima njene prednosti zaista velike. Kupanje u tuš kabini, naročito ovakvoj manjih dimenzija, zimi će vam biti prijatnije – u ovakvo tuš kabini biće vam toplije, pa ćete lako zaboraviti na nešto manje dimenzije.

Tuš kabina 80×80 ili generalno tuš kabine manjih dimenzija, mnogo će se lakše zagrejati u odnosu na sva ostala rešenja prilikom odabira sanitarija za kupatilo. Kupanje u tuš kabini, naročito u zimskom periodu znatno je toplija varijanta u odnosu na kupanje u kadi.

Tuš kabina manjih dimenzija omogućiće vam u hladnim zimskim mesecima da se toplota ne rasipa, te da prilikom kupanja uživate u ugođaju dobro zagrejanog prostora. Ovo je naročito bitno ukoliko u stanu ili kući živite i sa malom decom. Čitav period odgajanja dece u zimskim mesecima proći će znatno lakše u dobro zagrejanom kupatilu. Privikavanje mališana na kupanje u tuš kabini, u koju ukoliko se radi o jako malom detetu možete smestiti veliku posudu za kupanje deteta, proteći će neuporedivo lakše u dobro zagrejanom kupatilu u kojem će mališani moći da se igraju i pre i u toku kupanja.

Tuš kabinu dimenzija 80×80 lako ćete zagrejati u kupatilu uz pomoć noveškog radijatora ili grejalice manjih dimenzija – naravno, veličinu i snagu grejalice i radijatora prilagodićete ukupnoj veličini prostora.

Lakše zagrevanje u zimskim vremenima nije jedina prednost tuš kabine u odnosu na kadu. Najpre je tu pitanje prostora – tuš kabinu mnogo ćete lakše uklopiti u kupatilo manjih dimenzija u odnosu na kadu.

I čišćenje tuš kabine i redovno održavanje može biti znatno lakše u odnosu na kadu. Svakako, prilikom odabira ovih elemenata za svoje kupatilo, važno je da pronađete salon sa najboljom ponudom sanitarije i velikim izborom u kojem možete pronaći ono što vama treba.

Related Articles

1 comment

Sima 14. децембар 2022. - 15:53

I pored svih alternativnih resenja ja i dalje ukljucim mali kalorifer 10min pred kupanje i nezamenljiv je

Reply

Leave a Comment